Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни. Вівторок. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.
Вівторок. Що важливого?

????

⚜️Представник України при ООН Сергій Кислиця: Час сприймати Covid-19 як довготривалу реальність
«Розрив між Росією і Заходом нині більший, ніж у часи Холодної війни»

Наступного місяця у Нью-Йорку має відбутися ювілейне 75-те засідання Генеральної Асамблеї ООН. На тлі пандемії коронавірусної хвороби значна частина заходів відбудуться в онлайн-режимі, лідери країн виступлять у форматі відеозвернень.

Для України в ООН ключовими протягом останніх шести років є безпекові питання. Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у великому інтерв’ю «Главкому» розповів про перспективи місії ООН з підтримання миру на Донбасі, скільки грошей на це буде потрібно виділити США, про активізацію теми окупації Криму на міжнародному рівні. Дипломат також акцентував на великому значення для України Ірландії як майбутнього члена Радбезу ООН.
⚜️

????

⚜️IFES Ukraine

? COVID-19 став викликом для освіти та поширення правдивої інформації

? До міжнародного дня молоді розповідаємо про останні онлайн-заходи IFES, присвячені темам впливу СOVID-19 на освіту в Україні та підвищення цифрової грамотності і навичок фактчекінгу:
? Вебінар «Кава про державу» із народною депутаткою Інною Совсун про майбутнє освіти під час COVID-19;
? Вебінар «Дезінформація та пандемія. Як захистити себе від маніпуляцій в Інтернеті» про основи цифрової грамотності: https://bit.ly/2y7ZN9a;
? Онлайн майстер-клас «Розпаковка фейків: чому ми ведемося на маніпуляції» для поліпшення навичок фактчекінгу серед молоді.

? Дізнатися більше про курс і його останні новини за посиланням:
https://bit.ly/2Atv4nH

? Курс «Демократія: від теорії до практики» реалізовується IFES за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine – USAID Україна), Міністерства закордонних справ Канади (Embassy of Canada in Ukraine) та британської допомоги від уряду Великої Британії (British Embassy Kyiv).

#IYD2020 #InternationalYouthDay2020

⚜️США оголосили рівень небезпеки 3-го рівня для подорожей в Україну
Державний департамент США оголосив рівень небезпеки 3-го рівня для подорожей в Україну – у зв’язку з поширенням коронавірусу та спалахами насильства.

На своєму офіційному веб-сайті відомство рекомендує «переглянути свій візит в Україну через COVID-19» і «посилити свою пильність через злочинність і соціальний неспокій» в Україні.

«Протести, які часом переростають у насильницькі, постійно трапляються на всій території України, включно з Києвом. Політичні замовні вбивства і вибухи бомб також траплялися. Є повідомлення про насильницькі напади радикальних груп на представників меншин», – йдеться у повідомленні Державного департаменту США.

Напередодні Центри із контролю та запобігання хвороб у США оголосили Повідомлення про небезпеку для здоров‘я третього рівня в Україні, у зв’язку з поширенням там коронавірусу.

«Україна скасувала указ про обов’язкове перебування людей вдома, частково відновила роботу транспорту і бізнес-операції», – пояснює Держдеп своє рішення.

Крім того, зовнішньополітичне відомство США нагадує американцям не подорожувати в Крим та у східну Україну через російську окупацію та збройний конфлікт.

Минулого тижня Держдеп США скасував дію Глобального повідомлення четвертого рівня про небезпеку подорожей в усі країни, яке запровадили 19 березня цього року через небезпеку поширення коронавірусу.

Натомість Державний департамент вирішив повернутись до системи, коли рівень безпеки від 1 до 4 рівня оголошують індивідуально до кожної країни.

⚜️Посольство США в Україні відновило надання студентських віз

????

⚜️Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає світ засудити порушення прав людини в окупованому Росією українському Криму.

⚜️

????

⚜️Великобританія стурбована діями керівництва Білорусі

Лондон назвав неприйнятним насильство, що спостерігалося в ніч після виборів

Великобританія давно стурбована антидемократичними діями керівництва Білорусі, заявив у понеділок офіційний представник прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, додавши, що Лондон вважає неприйнятним спостерігалося минулої ночі насильницьке придушення протестів.

«Насильство, яке ми спостерігали минулої ночі в Білорусі, і спроби білоруської влади придушити протести абсолютно неприйнятні», – підкреслив він.

⚜️

????

⚜️На кордоні України та Румунії запрацювала поромна переправа Орлівка-Ісакча
10 серпня вранці відбувся запуск поромного сполучення Орлівка-Ісакча, що на українсько-румунському кордоні.

⚜️Литва, Польща та Україна закликали владу Білорусі утриматися від застосування сили

???

⚜️За повідомленням Військово-повітряних сил США, 8 серпня 2020 року на стратегічному бомбардувальнику Boeing B-52Н Stratofortress були проведені нові (фінальні) випробування-аеродинамічні (без скидання), американської перспективної гіперзвукової ракети авіаційного базування AGM-183A ARRW (Air Launched Rapid Response Weapon, акронім Arrow), що створюється корпорацією Lockheed Martin.

⚜️Українська делегація полетіла в Туреччину домовлятись про безпілотники і спільні навчання
Делегація Міноборони України вирушила з візитом в Туреччину, на порядку денному візиту – співпраця у сфері ударних безпілотників, постачання засобів радіозв’язку і спільні навчання.

⚜️За тиждень винищувачі НАТО в Балтії тричі супроводжував військові літаки РФ

???

⚜️Україна цьогоріч планує отримати ще понад $3 мільярди зовнішніх запозичень – Мінфін
Україна у 2020 році ще розраховує отримати кредити від МВФ, Світового банку та за новою програмою макрофінансової допомоги від ЄС на загальну суму понад 3,3 млрд доларів.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну, посилаючись на інтерв’ю міністра фінансів Сергія Марченко виданню Kyiv Post.
За словами міністра, до кінця року в уряді розраховують на кредит від Світового банку на суму 700 млн доларів, на позику від МВФ у 1,4 млрд доларів, та на 1,2 млрд євро за новою програмою макрофінансової допомоги від ЄС. Марченко також нагадав про амбітну мету Мінфіну – перейти на інший формат співробітництва з МВФ і мінімізувати залежність від зовнішніх кредиторів.
Як повідомляв Укрінформ, Україна в цьому році вже отримала 2,1 млрд доларів від МВФ, 500 млн євро від ЄС за попередньою програмою макрофінансової допомоги та 50 млн доларів від Світового банку.

⚜️

??⚙️

⚜️Ukrainian Live

За підтримки Український культурний фонд у Львові активно розробляють перший в Україні музичний мобільний додаток з українською класичною музикою.

Творці – музична агенція Collegium Management разом з Lviv Organ Hall – мають на меті зібрати найкращі та найцікавіші зразки забутої української класики і зробити їх доступними слухачам як в Україні, так і за кордоном.

Щиро дякуємо espreso.tv та Ярина Коваль за інфопідтримку! ❤️

⚜️

⛔️В РНБО заявили, що режим припинення вогню на Донбасі дотримується, попри щоденні повідомлення про його порушення

⛔️Під час протестів у Мінську побили фотографа Associated Press – ЗМІ
У білоруському Мінську під час акції протесту ввечері 9 серпня побили фотографа агенції Associated Press, уродженця Харкова Мстислава Чернова.

ЦВК Білорусі: за Лукашенка проголосували понад 80%, за Тихановську – 9,9%
За попередніми даними ЦВК Білорусі, за чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців.

Під час протестів у Білорусі затримали понад 140 осіб – правозахисники
За інформацією правозахисного центру “Вясна”, станом на 3:00 ночі 10 серпня, більш як 140 осіб були затримані силовиками в ході протестів у різних частинах Білорусі.

Президент Європейської ради засудив насильство щодо протестувальників у Білорусі
Президент Європейської Ради Шарль Мішель прокоментував останні події у Білорусі і заявив, що насильство щодо протестувальників неприйнятне.

Президенти Литви і Польщі закликали владу Білорусі не застосовувати силу до громадян
Президенти Литви і Польщі Гітанас Науседа і Анджей Дуда звернулися до білоруської влади з закликом поважати демократичні стандарти і не застосовувати силу до учасників масових протестів.

✅Південна Корея розробить власну систему перехоплення ракет
Південна Корея протягом наступних п’яти років планує розробити власну систему перехоплення ракет, подібну до ізраїльського “Залізного куполу”.

✅США занепокоєні планами Росії ще більше обмежити діяльність «Голосу Америки» та «Радіо Свобода» в країні

✅Міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас закликав ЄС розглянути можливість запровадження санкцій проти влади Білорусі, пише Reuters. Пропозиція прозвучала після того, як президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив про свою перемогу на виборах в понеділок і ввів жорсткі дії з придушення протестів, що розпочались через невдоволення тим, як пройшли вибори.

Раніше ЄС зняв санкції з Білорусі, після того, як Лукашенко звільнив політичних в‘язнів. «Маємо обговорити, чи це ще в силі з огляду на події останнього тижня та днів», – заявив Маас.

У центрі Мінська знову закрили метро, стягнено спецтехніку й міліцію
У понеділок ввечері, коли в Білорусі очікуються нові акції протесту, у центрі Мінська закрили кілька станцій метро, стягнені сили правоохоронців та спецтехніка.

ПАРЄ про вибори в Білорусі: ні чесні, ні справедливі
Голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Хендрік Дамс заявив, що президентські вибори в Білорусі не можна назвати ні вільними, ні справедливими.

МВС Білорусі заявляє про близько 3 тисячі затриманих під час протестів
МВС Білорусі заявило, що під час протестів по всій країні правоохоронці затримали до 3 тисяч людей.

НАТО засудило насильство проти протестувальників у Білорусі

Путін привітав Лукашенка з перемогою

Файного дня всім ??

Тетяна Геращенко

Залишити відповідь