Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни. Вівторок. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.
Вівторок. Що важливого?

????

⚜️У Нідерландах починається черговий блок судових слухань у справі МН17
Захист родичів жертв катастрофи отримає можливість звернення до суду, щоб відповісти на запитання щодо можливих вимог про відшкодування збитків.

Судові слухання у справі MH17 відновляться 28 вересня
Суд у справі катастрофи літака “Малайзійських авіаліній” рейсу МН17 в небі над Донбасом призупинив слухання до 28 вересня.

Суд по MH17: 76 родичів жертв катастрофи хочуть виступити на слуханнях
76 родичів жертв катастрофи літака “Малайзійських авіаліній” рейсу МН17 в небі над Донбасом у 2014 році хочуть виступити у суді.

⚜️В окупованому Криму відбуваються нові обшуки в будинках кримських татар

В окупованому Росією Криму – в Нижньогірському, Совєтському районах і Судаку – російські силовики зранку 31 серпня проводять обшуки в будинках кримських татар, повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

У Нижньогірському районі повідомляють про обшук у будинку журналіста «Кримської солідарності», кореспондента «Грані.ру» Айдера Кадирова. Повідомляється, що обшук відбувається в селі Розливи.

У будинку на момент обшуку перебувають дружина і четверо дітей. Наймолодшій дитині 2,5 місяця, його передали бабусі, яка перебуває поруч із будинком на вулиці.

У Совєтському районі обшук відбувається в будинку Енвера Топчи.

Також відомо про обшук у Судаку в будинку активіста Рідвана Умерова.

«Кримська солідарність» вела трансляцію з місця обшуку в селі Розливи.

????

⚜️Байден проводить в понеділок передвиборний захід в Пітсбурзі

Кандидат в президенти від Демократичної партії критикує реакцію президента Трампу на пандемію і расові хвилювання

Кандидат в президенти від Демократичної партії Джо Байден в понеділок виступає в одному з ключових штатів, що коливаються, – Пенсильванії. Раніше повідомлялося про намір колишнього віце-президента виступити з критикою на адресу президента Дональда Трампа, засудивши його реакцію на расові хвилювання і пандемію.

“Цей президент давно втратив яке-небудь моральне лідерство в цій країні, – говориться в заготовленому тексті виступу Байдена. – Він не здатний зупинити насильство, тому що він сам роками його розпалював”.

“Невже хтось вважає, що в Америці стане менше насильства, якщо Дональд Трамп буде переобраний”? – ставить питання Байден.

Президент Трамп в понеділок опублікував серію твитов з критикою на адресу мерів і губернаторів-демократів, заявивши, що вони втратили контроль над містами, де бушують протести.

У останні тижні в зіткненнях загинуло кілька чоловік. У вівторок Трамп відвідає місто Кеноша у Вісконсіні, де минулого тижня почалися нові протести через те, що поліцейські кілька разів вистрілили в афроамериканца Джейкоба Блейка на очах у його дітей. Демократи, у тому числі віце-губернатор Вісконсіна, призвали Трампу не приїжджати в місто.

З моменту початку пандемії Байден майже не покидав рідний штат Делавер, проте, як повідомляють в його передвиборному штабі, тепер він планує більше їздити по країні.

⚜️CША звинувачують Андрія Деркача у зв’язках з російським шпигунським відомством

⚜️Директор Національної розвідки підтримав заборону брифінгів по безпеці виборів

Демократи заявили, що можуть зажадати цю інформацію за допомогою повісток

Глава Національної розвідки Джон Рэтклифф в неділю підтримав рішення президента припинити очні брифінги в Конгресі з питань безпеки виборів. У свою чергу, демократи заявили, що цей крок гальмуватиме поширення критично важливої інформації про зарубіжне втручання на виборах, і попередили, що можуть зажадати надання свідчень повістками.

Джон Рэтклифф, новий директор Національної розвідки і близький союзник Трампу, звинуватив законодавців в просочуванні секретної інформації з брифінгу 31 липня для просування, за його словами, неправдивих інтерпретацій в політичних цілях.

“Декілька членів Конгресу звернулися до ряду видань і злили секретну інформацію, знову ж таки, в політичних цілях, щоб створити нарратив, який просто не відповідає дійсності, – що Росія якимсь чином представляє значнішу загрозу безпеки, ніж Китай”, – заявив Рэтклифф телеканалу Fox News.

Рэтклифф – колишній законодавець, що виступав на захист Трампу під час розслідування Конгресом спроб Росії вплинути на вибори в США в 2016 році.

Законодавці-демократи звинуватили Рэтклиффа в спробі перешкодити їм розпитувати співробітників розвідки.

“У письмовому звіті ви можете вказати речі, які не є правдою, і вас не можна розпитати із цього приводу”, – заявив глава комітету Палати представників по розвідці демократ Адам Шифф, виступаючи в програмі “Положення в країні” на каналі CNN.

“Коли ви можете сховатися за документами, або утримувати документи і не відповідати на питання із цього приводу, це дозволяє вам приховувати правду. В даному випадку приховання правди – це приховання того факту, що росіяни знову втручаються, щоб допомогти президентові добитися переобрання”, – додав він.

Шифф заперечував просочування секретної інформації з липневого брифінгу.

“Я цього не робив, мої співробітники цього не робили. Не можу говорити за усіх членів комітету, серед яких багато республіканців”, – заявив він.

Шифф обіцяв “змусити” разведсообщество передати в Конгрес інформацію про загрози, у тому числі за допомогою повісток.

Колишній кандидат в президенти сенатор-демократ Емі Клобушар, виступаючи в програмі “Цього тижня” на каналі АВС, заявила, що Рэтклифф прийняв “обурливе” рішення, тоді як декілька іноземних урядів намагаються “вторгнутися” у вибори 3 листопада, і назвала “безумством” можливий розвиток подій, коли Палата представників буде вимушена викликати його повісткою.

Тим часом сенатор-республіканець Рон Джонсон, голова комітету Сенату по внутрішній безпеці, призвав не перебільшувати значення рішення Рэтклиффа, виступаючи в програмі “Положення в країні” на каналі CNN. За його словами, реакція демократів була “непропорційно роздута”.

⚜️Байден звинуватив Трампа в заохоченні насильства на тлі заворушень у США

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден звинуватив чинного президента країни Дональда Трампа в “розпалюванні ненависті” та “заохоченні насильства” в американському суспільстві.

⚜️Суд відмовився закрити кримінальну справу відносно Майкла Флинна

Колишній радник президента Трампу намагався добитися закриття справи про надання неправдивих свідчень ФБР

Апеляційний суд США в понеділок відмовився закрити кримінальну справу відносно колишнього радника президента Дональда Трампу Майкла Флинна.

Апеляційний суд округу Колумбію повторно розглянув раніше прийняте рішення і відмовився наказати судді задовольнити прохання Міністерства юстиції про закриття справи.

Постанова дозволяє окружному судді Эммету Салливану заслуховувати аргументи сторін і прийняти рішення про те, чи слід задовольнити прохання Мінюсту.

Суддя підкреслив, що хоче уважно розглянути прохання, перш ніж винести ухвалу.

Флинн двічі визнав себе винним в наданні неправдивих свідчень про свої розмови з тодішнім послом Росії в США Сергієм Кисляком.

Звинувачення йому були пред’явлені у рамках розслідування російського втручання у вибори, яким керував спецпрокурор Роберт Мюллер.

Президент Трамп говорив, що в цій справі з Флинном обійшлися несправедливо.

????

⚜️СКУ закликав світові українські громади підтримати білоруський народ
Світовий конґрес українців (СКУ) закликає українські громадські організації підтримати демократичні прагнення білоруського народу.

⚜️

????

⚜️Британський уряд планує рекордне підвищення податків через пандемію – ЗМІ
Мінфін Об’єднаного Королівства розглядає можливість найбільшого за кілька останніх десятиліть підвищення податків з метою компенсувати втрати бюджету країну через пандемію та значне скорочення економіки.

⚜️IFES Ukraine

? Які основні джерела формування та правила використання виборчого фонду кандидата на прийдешніх місцевих виборах?

? IFES узагальнила ключові правила фінансування передвиборної агітації у своєму новому інформаційному збірнику.

Читайте більше тут: ? https :// bit.ly/3lwKZok

? Кому стане в пригоді цей збірник?

? представникам політичних партій, їх місцевим організаціям і кандидатам на виборах;
? розпорядникам рахунків виборчих фондів;
? працівникам виборчих штабів;
? уповноваженим і довіреним особам місцевих організацій, партій і кандидатів;
? а також усім, кому цікавий перебіг реформи політичного фінансування в Україні.

? Діяльність IFES в Україні відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine – USAID Україна), Міністерства міжнародних справ Канади (Embassy of Canada in Ukraine) та британської допомоги (British Embassy Kyiv) від уряду Великої Британії.

????

⚜️Агентство ЄС підтвердило високий рівень безпеки польотів, яку гарантує Україна над Чорним морем
Агентство Європейського Союзу з безпеки польотів (European Aviation Safety Agency – (EASA) підтвердило високий рівень безпеки, яку гарантує Україна у повітряному просторі над Чорним морем.

⚜️Країни Балтії ввели санкції проти Лукашенка і білоруських чиновників
Балтійські країни стали першими у світі державами, які запровадили персональні санкції після суперечливих виборів та придушення мирних протестів у Білорусі.

⚜️ЄС виділить 400 млн євро для глобальної ініціативи доступності вакцини від коронавірусу
ЄС виділить 400 млн євро у формі гарантій для глобальної ініціативи з доступності вакцини від коронавірусу.

⛔️Глава МЗС Німеччини попередив про “темні хмари” у відносинах ЄС з Росією
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас зазначив, що бачить “темні хмари” у відносинах Європи з Росією, але вважає за необхідне зберегти “конструктивні відносини” з Кремлем.

???

⚜️Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

???????????????? Днями, до навчального центру «Хохенфельс» Сухопутних військ ЗС США, що у Німеччині, прибув особовий склад та техніка підрозділів Збройних Сил України, які братимуть участь у Міжнародних навчаннях Combined Resolve XIV. Так, український взвод позначення дій противника від Міжнародного центру миротворчості та безпеки на БМП-1 діятиме у складі американського батальйону «OPFOR». / Military personnel and equipment of units of the Armed Forces of Ukraine, which will take part in the Combined Resolve XIV exercises, arrived to the JMRC 7th Army Training Command U.S. Army Europe, located near the German town of Hohenfels. Thus, the Ukrainian platoon from the International Center for Peacekeeping and Security at BMP-1 will operate as part of the American battalion “OPFOR”.

– Ми хоч і вперше на такого роду навчаннях, проте завдання для нас не нові, оскільки в Україні займаємося підготовкою підрозділів ЗС України, в ході якої граємо роль сил противника, – зазначив старший лейтенант Іван Юрчак, офіцер штабу батальйону «OPFOR».

В той же час рота 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу виступатиме за протилежну сторону – сили «BLUEFOR». Варто зазначити, що військовослужбовці підрозділу нещодавно повернулися з району проведення ООС, де протягом 9 місяців виконували бойові завдання на донецькому напрямку.

– Механізована рота укомплектована БМП-2, а також має придані зенітне та розвідувальне відділення. Діятимемо у складі танкового батальйону ЗС США з виконанням завдань, які безпосередньо полягатимуть у веденні розвідки та наступальних та оборонних дій тощо, – зазначив командир роти старший лейтенант Вадим Черній.

Підрозділ Сил спеціальних операцій ЗС України теж діятиме у складі «BLUEFOR». Нагадаємо, в навчаннях Combined Resolve XIV візьмуть участь близько 3500 військовослужбовців збройних сил країн-членів НАТО та партнерів.

#NATO #НАТО #CombinedResolveXIV #CombinedResolve #Combined_Resolve_XIV #OPFOR #BLUEFOR #МЦМБ #JMTGU #UNIFIER

Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу Командування Сил спеціальних операцій ЗС України Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

JMRC 7th Army Training Command U.S. Army Europe U.S. European Command (EUCOM) U.S. Army U.S. Embassy Kyiv Ukraine Joint Multinational Training Group-Ukraine Збройні сили Канади в Україні / Canadian Armed Forces in Ukraine NATO in Ukraine NATO-Ukraine Professional Development Programme

⚜️

???

⚜️Інвестиції турецького бізнесу в Україні сягнули $3,6 мільярда
Турецькі інвестори вклали в економіку України 3,6 млрд доларів США. За цим показником Туреччина входить у ТОП-3 на вітчизняному ринку щонайменше у 10 секторах економіки.

⚜️Райффайзен Банк Аваль і ЄБРР надають нефтегазотрейдеру “Надія” кредит до 440 млн грн за програмою розподілу ризиків

Райффайзен Банк Аваль (РБА, Київ) в співпраці з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) підписав угоду про надання кредиту для поповнення оборотного капіталу в розмірі до 440 млн грн (еквівалент EUR15 млн) групі “Надія” (Полтавська обл.) – операторові оптового і роздрібного ринку зрідженого газу і нафтопродуктів, повідомив ЄБРР в понеділок.

“Ці засоби дозволять “Надії” реструктуризувати її баланс і профінансувати потреби в оборотному капіталі, що допоможе компанії в подоланні впливу пандемії на її діяльність”, – вказано в релізі

Повідомляється, що до 60 відсотків ризику по цьому кредиту візьме на себе ЄБРР відповідно до угоди про розділ ризиків, ув’язненим між цими фінансовими установами.

Група “Надія” – незалежний український оптовий і роздрібний дистриб’ютор зрідженого вуглеводневого газу (СУГ, LPG) і нафтопродуктів, представлений 19 компаніями, які здійснюють свою діяльність в основному в центральній частині України і об’єднані у рамках Nadezhda Limited, – холдинговій компанії, зареєстрована у Великобританії, уточнюється в повідомленні.

??⚙️

⚜️USAID Ukraine – USAID Україна

ЯК ОФОРМИТИ ПЕНСІЮ БЕЗ ЧЕРГ ТА ЗАЙВИХ ЗВЕРНЕНЬ❓

Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» створив серію інформаційно-роз’яснювальних відеороликів про нові онлайн сервіси, що доступні на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

? З 1 липня 2020 року Пенсійний фонд України впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії. Пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду. Відтепер подавати документи для призначення пенсії можна, не виходячи з дому.

? Оформлюйте пенсію автоматично! Ваш час належить Вам!

⚜️Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця
У грудні 2019 року Єврокомісія представила світу безпрецедентну програму перетворення Європи на по-справжньому зелений континент — European Green Deal («Європейський Зелений Курс»). Розповідаємо просто і доступно, що це таке, як він вплине на Європу, та головне — на життя кожного українця.
На реалізацію програми планували виділити 1 трильйон євро протягом наступних 10 років. Окремо, Європейський Союз виділяє ще 100 мільярдів на так званий The Just Transition Mechanism — Механізм справедливого переходу. Ці гроші підуть на те, щоб згладити наслідки переходу до нової економіки для людей.

Водночас, ці витрати не будуть марними, і мають дуже швидко принести значущі результати. Наприклад, реалізація цілей програми дасть щорічне збільшення ВВП кожної країни ЄС у середньому на 2%. Це серйозні темпи — наприклад, у 2019 економіка Франції виросла на 1,3%, а Польщі — на 4,1%. До речі, що таке ВВП, як його рахують та що він показує, читайте у нашому матеріалі.

Крім того, у ЄС вважають, що імпорт енергоносіїв таким чином знизиться на 70%, що заощадить країнам ЄС до 3 трильйонів євро кожного року, і це точно позначиться на гаманцях європейців у позитивний бік.

⛔️Вибори у Чорногорії: рекордна явка та загроза зміни прозахідного уряду
На парламентських виборах у Чорногорії, що відбулися напередодні, правляча політсила Міло Джукановича отримала незначну перевагу і не матиме більшості.

⛔️На протестах у Мінську напередодні затримали щонайменш 140 людей
Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило, що напередодні у Мінську на протестах затримали 140 людей.

⛔️”Газпром” оскаржив у суді штраф польського регулятора щодо “Північного потоку-2”
Російський “Газпром” оскаржив у суді штраф польського регулятора на майже 50 млн євро у справі, пов’язаній з “Північним потоком-2”.

✅Німецькі інвестиції в РФ сягнули 20-річного мінімуму: винна пандемія
Через пандемії коронавірусу обсяг інвестицій Німеччини в Росію досяг найнижчого рівня за останні два десятки років.

✅SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 із супутником
Американська компанія SpaceX здійснила запуск ракети Falcon 9, яка має вивести на навколоземну орбіту аргентинський супутник SAOCOM 1B.

Файного дня всім ??

Тетяна Геращенко

Залишити відповідь