Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни.П’ятниця. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.П’ятниця. Що важливого?

??
??
✅

Ірландія прагне реформ у Радбезі ООН та обмеження права ветоЗловживання Постійними членами Ради Безпеки ООН правом вето свідчить про нагальну потребу реформувати організацію.

✅

Генасамблея та Радбез ООН потребують реформування — ЧорногоріяЧорногорія вважає за доцільне провести комплексну реформу Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН задля підвищення їх ефективності та репрезентативності.

✅

Ісландія розкритикувала Росію в ООНАгресивні незаконні дії Росії стосовно України й Грузії дуже шкодять миру й стабільності у Європі.

✅

Світ має змусити РФ й надалі платити ціну за конфлікт на Донбасі — Штати в ОБСЄРосія продовжує підтримувати незаконні збройні формування на Донбасі та досі не вивела свої сили та важке озброєння зі Сходу України.

✅

AFP і TikTok запускають новий проєкт для боротьби з фейками

✅

Facebook заборонив рекламу, спрямовану на делегітимізацію виборів у США

⛔️

Трамп, Путін і Макрон виступили зі спільною заявою щодо Нагірного КарабахуПрезиденти США, Франції та Російської Федерації виступили зі спільною заявою щодо ескалаці бойових дій у Нагірному Карабаху.”Президент РФ Владімір Путін, президент США Дональд Трамп та президент Французької Республіки Еммануель Макрон, які представляють співголовуючі країни Мінської групи ОБСЄ, рішуче засуджують ескалацію насильства на лінії зіткнення у зоні нагірно-карабаського конфлікту”, – йдеться у тексті.”Ми також закликаємо керівників Вірменії та Азербайджану невідкладно взяти на себе зобов’язання беззастережно відновити перемовини щодо врегулювання, за сприяння співголів Мінської групи ОБСЄ”, – додають у заяві.

??
??
⛔️
⛔️
⛔️

США не приєднаються до санкцій Канади і Британії щодо Білорусі через ЄС – ЗМІСША утримуються від приєднання до канадських і британських санкцій щодо Білорусі у сподіванні, що ЄС зможе прийти до спільної позиції щодо своїх білоруських санкцій.

✅

Отруєння Навального: сенатори закликають Трампа подумати про нові санкції проти РФ

✅

Від Трампа пішов старший радник президентської кампаніїСтарший радник президентської кампанії Дональда Трампа Бред Парскейл, якого примусово госпіталізували через нервовий зрив та спроби самогубства, заявив, що звільняється зі своєї посади та повністю відходить від справ.

✅
✅
✅

Екс-директор ФБР Джеймс Комі відповідав на питання законодавцівКолишній директор ФБР у американському Сенаті в середу навів аргументи на користь розслідування щодо зв’язків передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа з Росією під час виборів 2016 року.Комі заявив, що будь-який представник уряду країни зі значними особистими боргами становить ризик для національної безпеки країни.За його словами, персональні борги є серйозним фактором при наданні доступу до державної таємниці, адже іноземні неприятелі можуть скористатись цим для власної вигоди.“Фінансова ситуація може зробити особу вразливою до примусу країною-супротивником і дозволить неприятелям робити те, що ми намагаємось робити іноземним урядовцям, якщо дізнаємось про їхні борги, а саме – намагаємось вербувати їх на наш бік”, – сказав Комі, відповідаючи на питання сенатора Діка Дурбіна.“Це дуже серйозне питання під час перевірки будь-якої особи”, – додав колишній директор ФБР.Президент Трамп звільнив Джеймса Комі з посади директора ФБР у травні 2017 року.

✅
✅
✅

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден не повинен легітимізувати своєю присутністю той хаос, до якого вдається нинішній президент Дональд Трамп під час виборчих дебатів.Про це, як повідомляє The Hill, заявила в четвер спікерка Палати представників Конгресу США конгресвумен-демократка Ненсі Пелосі, передає Укрінформ.”Особисто я не думаю, що Джо Байден повинен удостоювати честю дебати з президентом, який не має зобов’язань щодо висловлювання фактів, доказів, даних і принижує посаду, яку обіймає”, – заявила лідерка демократів.

??
??
✅

Канада дає $3,3 мільйона на реформи в УкраїніДля підтримки реформи сектору оборони в Україні Канада виділяє більше 4,3 млн канадських доларів (близько 3,3 млн дол США).

??
??
✅

Єврокомісія зробила перший крок до позову проти Британії за порушення угоди про BrexitЄврокомісія надіслала Британії офіційне повідомлення (letter of formal notice) у зв’язку з порушенням останньою угоди про вихід з ЄС, що є першим кроком до можливого судового позову.

??
??
✅

Євросоюз розширив санкції за Керченський міст Європейський Союз розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у чорний список двох фізичних осіб і чотири компанії.

✅

Лідери ЄС на саміті обговорять ситуацію в Білорусі, Нагірному Карабаху і отруєння НавальногоЛідери ЄС 1 і 2 жовтня зберуться у Брюсселі на саміт для обговорення низки питань, в тому числі ситуації в Білорусі і Нагірному Карабаху.

✅

Литва полегшила в’їзд кваліфікованим спеціалістам, викладачам і дослідникамУряд Литви вирішив змінити чинну постанову про надзвичайний стан і полегшив порядок в’їзду в країну для висококваліфікованих фахівців, викладачів, дослідників

✅

Посол ЄС в Україні чекає на ухвалення закону про внутрішній водний транспортГлава делегації ЄС в Україні Матті Маасікас наголошує, що ухвалення проекту закону “Про внутрішній водний транспорт” є важливою віхою в реалізації транспортної глави Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.Про це йдеться у листі Маасікаса голові Верховної Ради Дмитру Разумкову, текст якого має агентство “Інтерфакс-Україна”.Маасікас наголосив, що ухвалення зазначеного законопроекту також стане важливим результатом для майбутнього саміту Україна-ЄС 6 жовтня.”Сталий розвиток транспорту є важливою частиною Європейської зеленої угоди, і цей сектор має значний потенціал, щоб зробити внесок в економічне зростання країни та створити умови для залучення таких необхідних інвестицій, і приватних, і міжнародних фінансових інституцій”, – наголосив Маасікас.

✅

До 2050 року Європа має стати кліматично нейтральною.Щоб досягти цього, наприкінці минулого року Європейський Союз заявив про ухвалення Зеленого курсу (Green Deal), який охоплює як екологію, так і енергетику, промисловість, сільське господарство, транспорт, торгівлю та інші сфери.Він стає невід’ємною частиною формування політики ЄС і передбачає більше 1 трильйона євро інвестицій в економіку протягом десяти років.Для втілення в життя цього амбітного плану дій за останні пів року Єврокомісія ухвалила низку стратегічних документів: Європейську промислову стратегію, План дій економіки замкненого циклу, Стратегію “Від лану до столу”, Стратегію біорізноманіття до 2030 року, Стратегію інтеграції енергосистем ЄС, Водневу стратегію.

⛔️
⛔️
⛔️

Енергетичне агентство Данії видало дозвіл на експлуатацію “Північного потоку-2″Енергетичне агентство Данії видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” на данському континентальному шельфі.

✅

Макрон і Путін вдруге за місяць поговорили по телефону

??
?
✅

На лікування до Німеччини полетить ще одна група українських військовихНімеччина прийме на лікування чергову, 10-ту за рахунком групу українських солдатів, які отримали поранення під час бойових дій на Сході.

✅

Україна в ОБСЄ закликала РФ допустити міжнародний моніторинг до окупованого КримуУкраїна закликає Росію забезпечити доступ міжнародних моніторингових механізмів до тимчасово окупованого Криму.

??
?
⛔️

З початку року держбюджет недоотримав 7 мільярдів – ДержказначействоЗа січень-вересень 2020 року Державна митна служба та Державна податкова служба перерахували до державного бюджету 591,9 млрд грн, що на 7 млрд грн менше планового показника.

⛔️
⛔️
⛔️

ОВДП: Мінфін у 4 кварталі запланував 4 аукціони в доларах, 1 в євро і щотижня в гривняхМіністерство фінансів 6 і 20 жовтня проведе аукціони з розміщення 6 і 12-місячних доларових ОВДП, 10 листопада і 15 грудня – доларових ОВДП з терміном погашення 1,2 і 1,1 рік відповідно.

⛔️

ЄБРР погіршив прогноз падіння ВВП України до 5,5% у 2020 роціЄвропейський банк реконструкції та розвитку погіршив прогноз спаду ВВП України у 2020 році до 5,5%, у наступному році прогнозують його ріст на 3%.

⛔️

Залишки коштів в казні уряду за місяць скоротилися вдвічіЗалишки коштів на Єдиному казначейському рахунку на 1 жовтня 2020 року становили 21,275 мільярда гривень, що вдвічі менше в порівнянні з показником на 1 вересня

??
?
⚙️
✅

Мінекономіки обговорило з американською інвесткомпанією перспективи співпраціПредставники Міністерства розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства та американської компанії з управління інвестиціями Argentem Creek обговорили потенційні інвестиційні проєкти.

✅

В Україні проходить HeForShe Congress 2020, присвячений гендерній рівності у бізнесіВ Україні 1 жовтня розпочався HeForShe Congress 2020 – головна подія року, яка об’єднує прогресивні бізнеси навколо теми гендерної рівності та недискримінації.

⛔️

Найбільший ТРЦ “Respublika” Фірташа продали зі змовою – Антимонопольний комітетАнтимонопольний комітет визнав порушенням економічної конкуренції змову трьох компаній під час проведення аукціону з продажу кредитної вимоги, забезпеченням якої є ТРЦ “Республіка”, який мав стати найбільшим в Україні.

⛔️

Ахметову дозволили придбати найбільшого в Україні виробника коксівного вугілля і не тількиАнтимонопольний комітет дозволив компанії Рината Ахметова “Metinvest B.V.” набути контроль над 9 вугільними підприємствами, зокрема над найбільший в Україні виробником коксівного вугілля – “Шахтоуправлінням “Покровське”.

✅
✅
✅

«Земля блакитна, ніби апельсин» увійшла до програми Best of Fests фестивалю IDFAСтрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик увійшла до престижної програми Best of Fests найбільшого фестивалю документального кіно у світі – IDFA.Файного дня всім

?
?
Тетяна Геращенко

Залишити відповідь