Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни. Четвер. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.
Четвер. Що важливого?
????
«Укренерго» приєдналася до Глобального договору ООН в Україні
Десять принципів Договору покликані сприяти сталому розвитку.


Україна очікує від Ірану підтвердження арешту шести причетних до збиття літака МАУ
Крім того, до кінця жовтня Іран пообіцяв відправити до України один із речових доказів – за попередньою інформацією, льотний планшет екіпажу,
????
Україна є «наріжним каменем» у протистоянні за Чорне море – екскомандувач ЗС США
Україна, яка поки і не є членом НАТО, відіграє ключову роль у протистоянні між Сходом і Заходом у Чорноморському регіоні та є важливим партнером для США і Північноатлантичного альянсу.
Україна, яка поки і не є членом НАТО, відіграє ключову роль у протистоянні між Сходом і Заходом у Чорноморському регіоні та є важливим партнером для США і Північноатлантичного альянсу.
Про це заявив під час прямого включення Вашингтон-Київ у середу колишній командувач Збройних сил США в Європі Бен Годжес, повідомляє власний кореспондент Укрінформу

“Україна, звичайно, хоч і не є союзником (по НАТО – ред.), але вона є “наріжним каменем” Чорноморського регіону – погляньте лише на мапу. Я думаю, що регіон Чорного моря є безпосереднім котлом протистояння – це місце, за яке ми маємо боротися”, – зауважив колишній американський командувач у Європі.

Він підкреслив, що Росія докладає всіх зусиль, аби посилити свій військово-політичний вплив у Чорному морі, перетворивши Крим на військову базу та створивши перешкоди для приєднання нових країн регіону до НАТО.


Трамп має банківський рахунок у Китаї – NYT
У президента США Дональда Трампа виявився рахунок у китайському банку.
????
Міжнародний координаційний комітет у справі Голодомору Світового Конґресу Українців (СКУ) оголосить про свою нову ініціативу щодо створення мережі для нащадків жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Конґресу українців Канади (КУК).
Метою глобальної мережі буде створення платформи для спілкування, підтримки та активності.
Кожній канадській громаді та організації пропонується активно залучати нащадків до вшанування пам’яті, одночасно створюючи базу даних про людей, зацікавлених в участі та отриманні додаткової інформації про Голодомор, а також про саму мережу.
Як повідомляв Укрінформ, українські організації Канади в рамках кампанії з підвищення обізнаності про Голодомор 1932-33 рр. в Україні створили петицію щодо включення терміну «Holodomor» («Голодомор») у найбільші словники англійської мови.
Петицію створено в рамках «Національного інформаційного туру «Голодомор» (Holodomor National Awareness Tour) – проєкту Канадсько-української фундації (Canada-Ukraine Foundation) та її трьох партнерів: Конгресу українців Канади, Науково-освітнього консорціуму вивчення Голодомору (Holodomor Research and Education Consortium, HREC) при Канадському інституті українських студій (КІУС) Альбертського університету та Українсько-канадського дослідчо-документаційного центру в Торонто (Ukrainian Canadian Research & Documentation Centre in Toronto). Цей проєкт підтримується урядами Канади, Онтаріо та Манітоби. Його мета – зокрема, підвищити обізнаність про Голодомор.
????
У Британії за добу виявили понад 26,6 тисячі нових випадків коронавірусу


Британія підтвердила вихід з військових місій ЄС після Brexit
Інформацію про отримане повідомлення підтвердили представники ЄС на зустрічі із послами країн-членів у середу.
????

Офіси євроінтеграції відкриються ще у трьох областях України
Координатором проєкту призначено віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину.


Голова Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас переконаний, що європейський напрямок розвитку є вибором українського народу, та запевнив у підтримці цього шляху.
Про це він заявив на першому засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Іноді цими днями лунають голоси в Україні та поза її межами, які ставлять під сумнів стратегічну орієнтацію України та її європейський вибір, нібито Угода про асоціацію зв’язує руки українській економіці тощо. Можу сказати на це лише одне: українському народу видніше. За словами Василя Стуса, “немає більше вороття до давнього, минулого, старого”, – підкреслив Маасікас, який виступав українською мовою.
Посол ЄС запевнив, що задля майбутнього України як стабільної, демократичної і заможної європейської держави європейці продовжують працювати на “цьому обраному шляху”.
“Прямуємо разом”, – підкреслив Маасікас.


Макрон подзвонив Путіну після обезголовлення вчителя чеченцем
Президент Франції Еммануель Макрон зателефонував президенту Росії Владіміру Путіну після жорстокого вбивства вчителя історії, яке скоїв громадянин Росії чеченського походження.
???
НАТО проконсультується з Україною при формуванні своєї стратегічної концепції
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтеберг запевняє, що в його доповіді про майбутнє Альянсу до 2030 буде відображено інтереси країн-партнерів, зокрема України та Грузії.


Оборонний бюджет НАТО у 2020 році перевищив трильйон
Витрати на оборону країн НАТО зростають шостий рік поспіль
У НАТО в середу опублікували звіт з оцінкою оборонних витрат країн-членів, який свідчить, що цей показник зростає шостий рік поспіль.


Франція запустила крилату ракету із новітньої атомної субмарини


НАТО збудує космічний центр у Німеччині
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у Німеччині буде побудований космічний командний центр для протидії загрозам з боку Росії й Китаю.


Очільник Пентагону представив ініціативи з протидії Росії і Китаю, просування продажів американської зброї, згадав Україну

“Керівництво з розвитку альянсів і партнерств” сприятиме встановленню порядку в світі, а “Модернізація торгівлі у сфері оборони” допоможе просувати продаж американської зброї

Міністр оборони США Марк Еспер у вівторок оголосив про нові ініціативи Пентагону зі зміцнення та розширення альянсів США для спільної протидії Росії і Китаю а також для просування продажів американської зброї. За словами Еспера, Пентагон співпрацюватиме з країнами-партнерами задля координації військової стратегії і просування продажів американського озброєння.

«Мережа союзників і партнерів Америки дасть нам асиметричну перевагу, з якою не можуть впоратися наші противники», – заявив Еспер, назвавши GDAP (Керівництво з розвитку альянсів і партнерств​ – Guidance for Development of Alliances and Partnerships – прим. ГА) «базою для міжнародного порядку, заснованого на правилах».
???
Уряд залучить €63 мільйони від ЄБРР на модернізацію мережі Укрпошти
Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про залучення 63 млн євро від ЄБРР, які дозволять масштабувати модернізацію логістичної мережі та сільських відділень Укрпошти.


В МВФ пояснили, чому покращили оцінку української економіки і нагадали про ризики другої хвилі пандемії
МВФ покращив оцінки падіння української економіки з мінус 8,2% в 2020 році, за оцінками оприлюдненими у червні, до мінус 7,2% за оцінками в жовтні у зв‘язку зі швидшим, ніж очікувалось, відновленням української економіки, заявив Директор європейського департаменту МВФ Альфред Кеммер відповідаючи на питання журналіста під час брифінгу для преси в середу.
!!!Рожкову позбавили основних повноважень
Правління Національного банку позбавило першу заступницю голови НБУ Катерину Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери
!!!Верховний суд не застосував “антиколомойський закон” до справи Суркісів
Велика палата Верховного суду відхилила клопотання Національного банку про застосування “антиколомойського закону” в ході розгляду справи про вклади сім’ї Суркісів в Приватбанку
???⚙️
Законопроєкт для завершення реформи децентралізації Рада може ухвалити 3 листопада
Верховна Рада на наступному пленарному засіданні 3 листопада може підтримати законопроєкт №3651-д, який допоможе завершити реформу децентралізації.


Кабмін затвердив політику власності “Нафтогазу”: у планах – IPO міноритарного пакета
Кабмін затвердив нову політику власності НАК “Нафтогаз України”, яка зокрема, містить аплановане IPO (перший публічний продаж акцій) міноритарного пакета на одній із провідних фондових бірж.


У Держгеокадастрі розповіли, як планують повертати назад 5 мільйонів га землі
Розробляється законопроєкт про вилучення ділянок землі для суспільних потреб – пропонується механізм компенсації для громадян вартості земельних ділянок, які будуть вилучатися для суспільних потреб.
Файного дня всім ??

Тетяна Геращенко

Залишити відповідь