Тетяна Геращенко

25 грудня 2020 року

Світлого ранку, друзі.
П’ятниця. Що цікавого?
????
Активісти латвійського «Товариства підтримки України» записали відеоролик зі словами подяки та вітань захисникам України, волонтерам, заручникам Кремля і полоненим Донбасу та їх родинам.
Про це розповіла Укрінформу керівник Товариства Тетяна Лазда.
«Ми кожен рік робимо подібні вітання. Зазвичай для цього збиралися біля пам’ятника Т.Г.Шевченку в центрі Ризі. Але тепер через карантинні заходи прийшлося робити інакше. І знаєте, завдяки тому, що вітання записувалися вдома, біля ялинок, вони вийшли більш сімейними… Ми – усім серцем з вами, захисники України!», – сказала Лазда.


Від початку масової вакцинації проти COVID-19 щеплення отримали понад 2,7 млн людей у шести країнах світу.


Росія передала подаровану главі МЗС РФ Сергію Лаврову в Сараєво ікону до Посольства Боснії і Герцеговини в Москві.


Члени Конгресу США і парламентарії ряду європейських країн, зокрема України, звернулися з відкритим листом до Міжнародної федерації хокею на льоду (IIHF) з проханням позбавити Білорусь права проводити чемпіонат світу з хокею в 2021 році.


Вивчення творчої спадщини Агатангела Кримського стане важливим фундаментом для належної відповіді новітнім та глобальним викликам.
Таку думку висловив почесний голова наукової серії «Світові традиції державного управління» Сергій Орєхов під час міжнародного круглого столу і презентації спеціального наукового збірника «Східні традиції державотворення» в Укрінформі.
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3160742-naukovi-idei-i-teorii-agatangela-krimskogo-u-kievi-prezentuvali-zbirnik.html
????
!!!Президент США указом помилував своїх колишніх радників Пола Манафорта і Роджера Стоуна – ключових фігурантів у «російському» розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера.


Республіканці відхилили пропозицію Трампа збільшити допомогу американцям
Однопартійці Трампа в Конгресі США відхилили його заклик підвищити одноразові виплати американцям у період пандемії з $600 до $2000, передбачені масштабним пакетом допомоги державній економіці й бізнесу загальною сумою $2,3 трлн.


Уряд США домовився про постачання додаткових 100 мільйонів доз COVID-вакцини розробки компанії Pfizer.


Державний департамент США поклав відповідальність за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального на Федеральну службу безпеки РФ (ФСБ).


ФБР: сайт «Вороги народу», що містив погрози проти посадовців США, створили в Ірані
Минулого місяця США звинуватили кібердіячів з Ірану в тому, що вони, під виглядом праворадикальної групи Proud Boys, надсилали погрози представникам Демократичної партії в Флориді.
????
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про те, що “публічно та з радістю” вакцинується від COVID-19.


Канада у зв’язку зі збиттям літака МАУ оголосила 8 січня днем пам’яті жертв авіакатастроф
????
В Англії знову посилюють карантин – четвертий (найвищий) рівень обмежень запровадять з 26 грудня.
????
Німецький бренд WMF підписав контракт з COMFY на офіційне представлення продукції компанії в Україні.


СММ ОБСЄ зафіксувала за попередню добу 46 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 116 – на Луганщині.


Санду вступила на посаду президента Молдови і звернулася до громадян українською


Сім президентів з ЄС запропонували підтримку Маї Санду
Президенти Естонії, Латвії, Литви, Чехії, Польщі, Румунії та Словаччини виступили в четвер зі спільною заявою, в якій висловили підтримку новій президентці Молдови Маї Санду.


Україна вже запустила вісім україномовних аудіогідів у восьми музеях світу, до кінця грудня очікується запуск ще у двох.


«Ферма тролів» РФ атакувала фейками країни Балтії
У результаті розслідування Delfi вдалося викрити цілу мережу, «ферму» тролів, які в інтересах РФ координовано протягом кількох років поширювали в соціальних мережах і на вебсайтах пропаганду, дезінформацію, неправдиві відомості про Литву, Латвію та Естонію.
???
Президент Дональд Трамп ветував щорічний оборонний бюджет, який передбачає 3% -ве підвищення заробітної плати військовослужбовцям США і понад $740 млрд на військові програми і будівництво. Американський лідер заявив, що проєкт «суперечить зовнішній політиці і політиці національної безпеки, що проводяться моєї адміністрацією».
Як повідомляє АР, Конгресу необхідно надати достатню кількість голосів, щоб подолати вето президента. Палата представників голосуватиме в понеділок, 28 грудня, а Сенат – у вівторок.
Цей крок Трампа одразу викликав осуд, а спікер палати представників Ненсі Пелосі назвала його «актом приголомшливої нерозсудливості, який завдає шкоди нашим військам, ставить під загрозу нашу безпеку і підриває волю двопартійного Конгресу».
Сенатор Джим Інхоф, голова сенатського комітету з питань збройних сил, уникав прямої критики Трампа, але назвав оборонний бюджет «абсолютно життєво важливим для нашої національної безпеки і наших військ… Нашим чоловікам і жінкам, які добровільно носять уніформу, не можна відмовляти в тому, що їм потрібно – ніколи ».
Як відомо, Палата представників і Сенат американського Конгресу погодили і внесли в проєкт оборонного бюджету США на 2021 рік поправки, що передбачають посилення санкцій проти газопроводів «Північний потік – 2» і «Турецький потік».
Нагадаємо: днями в Данському морському управлінні повідомили, що з 15 січня в данських водах планується продовження робіт з будівництва останньої ділянки газопроводу «Північний потік – 2»


Воїни-ракетники відпрацьовують виконання завдань за призначенням з використанням реактивної системи залпового вогню «Смерч» в Херсонській області.


Українським військовим передали відремонтований літак-розвідник
???
Робота місії МВФ в Україні може затягнутися через пандемію
Всі заплановані зустрічі місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), які почалися 21 грудня, пройшли добре, однак через дистанційний характер роботи місії і новорічні свята, вона може бути трохи довша


Ще до кінця поточного року Україна має намір залучити короткостроковий кредит від Deutsche Bank у розмірі до 350 мільйонів доларів.


Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з керівником Світового банку в Україні Аруп Банерджі, під час якої вони обговорили підготовку концесійних проєктів у сфері інфраструктури.


Рожкова та Сологуб позиваються в ОАСК проти Ради Національного банку
До Окружного адміністративного суду Києва надійшли позови від першої заступниці голови Національного банку Катерини Рожкової та заступника голови Дмитра Сологуба проти Ради НБУ стосовно порушення трудової дисципліни.
???⚙️
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов презентував план завершення реформи з містобудування на перехідний період до ухвалення змін до законодавства.


Данія готова поділитися з Україною досвідом інтеграції ВДЕ у теплопостачання
Представники Українсько-данського енергетичного центру та Данського енергетичного агентства повідомили, що готові поділитися з Україною досвідом з інтеграції відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) у теплопостачання.


За січень-листопад 2020 року обсяги промислового виробництва в Україні скоротилися на 6,2% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.


У нашій країні, починаючи з 2015 року, під час виконання службових обов’язків загинуло вже 39 поліцейських.


? Вже незабаром
Державна податкова служба України
оприлюднить свій план перевірок на наступний рік, що завжди є стресом для підприємців. І хоч зараз діє мораторій, але позапланові податкові перевірки ніхто не відміняв, тому краще бути до них готовими.Вже незабаром Державна податкова служба України
❗ Саме тому BRDO та юридична фірма Василь Кісіль і Партнери розробили новий розділ “Помічника підприємця” на державному Інспекційному порталі inspections.gov.ua, присвячений роз’ясненням і корисним порадам задля успішної підготовки до податкових перевірок.
Скористатись “Помічником” можна за адресою:
▶ https://inspections.gov.ua/ready4/
Керівниця з інформаційних технологій BRDO Яна Горюнова зазначає, що поява податкового розділу “Помічника підприємця” стане в нагоді тисячам малих та середніх підприємців, які не мають у штаті юриста. Новий функціонал дозволяє отримувати фахову юридичну допомогу до, під час та після перевірок.

Inspections_BRDO #BRDO #Ready4Inspections #перевірки

Легкі податкові перевірки: презентація нового розділу “Помічника підприємця”
Яна Горюнова (Yana Horiunova) Tetyana Berezhna
Yanina Dobrovolska
Vasil Kisil & Partners
USAID Ukraine – USAID Україна
Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»
FORBIZ
EU4Business-EBRD Credit Line Ukraine
https://inspections.gov.ua/ready4/?fbclid=IwAR3cWVGB_rNccvrAPOEkqQ7lgQIzADvvxD62ceyLUt9tRKiZ0rV8q9LM-0U


Нова ЛЕП на Півдні України важлива для реінтеграції Криму – Укренерго
Нова повітряна лінія електропередачі 750 кВ Запорізька АЕС — підстанція “Каховська” є важливим проєктом для реінтеграції Криму після його визволення.
Лінія електропередачі – Запорізька АЕС – ПС “Каховська” – стане частиною інфраструктури для експорту електроенергії до Європейського Союзу після синхронізації об’єднаної енергетичної системи України з ENTSO-E.


АМКУ оштрафував 18 облгазів Фірташа на 380 мільйонів
Антимонопольний комітет України наклав штрафи на загальну суму більше 380,2 млн грн на 18 облгазів за порушення антимонопольного законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем.


Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив перерозподіл видатків “антиковідного” Фонду, додатково спрямувавши 1,38 млрд грн на закупівлю вакцин проти коронавірусу.


УГКЦ у Чернівцях просить провести різдвяну літургію 25 грудня – через парафіян, що не зможуть приїхати з-за кордону в інший час


Детективи Національного антикорупційного бюро вручили особисто голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду на 5 січня.


Голова Конституційного Суду Олександр Тупицький отримав повістку про виклик в Офіс генпрокурора.


Заборона російських соцмереж та телеканалів знижує вплив пропаганди на Донбасі – експерт

Вплив російської пропаганди на Донбасі знижується внаслідок цифровізації інформаційного простору, заборони російських соцмереж і телебачення та активної діяльності міжнародних структур у регіоні.


У німецькому місті Айхштеті католицька церква вибачилася за спалення “відьом” через 400 років.

Вдалого дня ??

Залишити відповідь