RussiaGate

АНДРІЙ ІЛЛАРІОНОВ — ЦЕ КРЕМЛІВСЬКА КОНСЕРВА. ТЕПЕР ДУЖЕ НАОЧНО


Radio Lemberg

АНДРІЙ ІЛЛАРІОНОВ — ЦЕ КРЕМЛІВСЬКА КОНСЕРВА. ТЕПЕР ДУЖЕ НАОЧНО
Ось уже більше семи років навіть так звані проукраїнські ЗМІ носяться з цим «великим експертом і аналітиком», який постійно й активно розповідає свої великі сокровення про Московію та її війну проти України.
Ми давно попереджали, що це кремлівська консерва, що справжніх московитів-ворогів Путіна гебня швидко ліквідовує в усьому світі, аж ось і сам його американський роботодавець щось запідозрив…
Свіжа стаття POLITICO:


Інститут Като почав розслідування дій свого наукового співробітника, Андрія Ілларіонова, який активно поширює теорії змови щодо виборів у США
Наташа Бертран, Politico, 12.01.2021
https://www.politico.com/…/cato-fellow-election…
Лібертаріанський інститут Като (Cato Institute) розслідує публікацію в блозі, опубліковану одним із його старших співробітників, колишнім радником з питань економічної політики Владіміра Путіна, який містить теорії змови щодо виборів 2020 року і який намагається захистити протрампових заколотників, які штурмували Капітолій минулого тижня.
Андрій Ілларіонов, старший науковий співробітник Інституту Като за глобальну свободу та процвітання, безпідставно стверджує у своєму особистому блозі Live Journal у п’ятницю, що штурм Капітолію був “пасткою”, навмисно організованою поліцією та демократами після попередніх “провокацій” активістів Black Lives Matter.
Він також поширив необгрунтовані твердження щодо Антифа та стверджує, що “досі невідомо”, хто переміг на президентських виборах 2020 року, а також звинуватив керівництво Демократичної партії в “прагненні встановити монопольне домінування в країні” і написав, що учасники штурму “точно не порушили” Конституції США, коли проникли до будівлі Капітолію.
Його иторика різко контрастує із заявою, опублікованою минулого тижня президентом та виконавчим директором Інституту Като — Пітером Ґеттлером — який назвав напад на Капітолій “прямим нападом на Конституцію США, верховенство закону та нашу конституційну республіку”.
Коментарі Ілларіонова зараз “обговорюються серед вищого керівництва” інституту та безпосередньо з Ілларіоновим, сказала Корі Вейлен, прес-секретар Інституту Като.
“Команда вищого керівництва Інституту Като категорично відкидає твердження, висловлені в дописі блогу паном Ілларіоновим”, – сказала Вейлен у заяві для POLITICO. “Це питання обговорюється серед вищого керівництва та з паном Ілларіоновим. Силове втручання у конституційні процеси є неприпустимим і має бути однозначно відхилено. Правило натовпу – це не шлях до свободи. Спроба примусово утримати переможеного президента при владі завдає удару по основних засадах Конституції щодо захисту прав і свобод американського народу”.
Інститут Като – одна з кількох установ, які надалі намагаються дистанціюватися від президента Дональда Трампа та його союзників після кривавої атаки на Капітолій. Аналітики висловлюють занепокоєння тим, що коментарі Ілларіонова легітимізовано внаслідок його приналежності до цього аналітичного центру, і вони знову допомагають спробам Московії посіяти хаос і сумнівати в законності виборів у США.
Ілля Заславський, дослідник, який зараз керує проектом щодо пострадянської клептократії, назвав пости Ілларіонова “відверто небезпечними”, зазначивши, що вони широко розповсюджені на Московії та серед прихильників московсько-американського Трампа.
“Виглядаючи академічним і аналітичним, він підживлює подальшу ненависть і повстання”, – сказав Заславський.
Біографія Інституту Като про Ілларіонова вказує, що він працював “головним економічним радником” Путіна з 2000 по грудень 2005 р. І “був давнім другом Інституту Като”. Ілларіонов не відповів на наш запит про коментар.
https://www.politico.com/news/2021/01/12/cato-fellow-election-conspiracy-theories-458248?fbclid=IwAR2-wOvB6e96ipXuj7pNW7uhr8B53NmaPyr5MAfsIyBeJMCe1eakwezOwdg

Залишити відповідь