Тетяна Геращенко

19 січня 2021 року

Щасливого ранку, друзі.
?Дякую Захисникам України. Для мене ви справжні Герої.
Вівторок. Що важливого?
????
COVID-вакцини вистачить для всіх – глава ВООЗ
У світі буде достатня кількість вакцини проти коронавірусу (COVID-19), проте нині її першими потребують люди, які перебувають у зоні ризику.


Жертвами були не лише політики: у Bellingcat анонсували публікацію про отруєння за участю ФСБ
Учасник розслідувальної групи Bellingcat Христо Грозєв анонсував публікацію матеріалу про співробітників ФСБ, які займалися усуненням небажаних для російської влади громадян.


У Петербурзі затримали сімох учасників пікету на підтримку кримських татар
Поліція РФ затримала в Санкт-Петербурзі сімох учасників акції руху Стратегія-18, організованої на підтримку кримськотатарського народу.


Україна перенесла дату проведення першого саміту Кримської платформи з весни на літо цього року.


Мінськ втратив право на проведення Чемпіонату світу з хокею
Проведення Чемпіонату світу з хокею 2021 року вирішили перенести з Мінська «через проблеми безпеки».
????
Байден планує збільшити виробництво та розповсюдження вакцини від COVID-19 – Клейн


Байден радитиметься з фахівцями щодо передачі секретної інформації Трампу після закінчення його терміну


Прихильник мільярдера Джоша Хоулі припустив, що його обдурив сенатор через підтримку безпідставних заяв про фальсифікації виборців на президентських виборах та заклики скасувати результат. Джеффрі Ясс заявив, що не вважає, що вибори “вкрали”.


Поплечник Руді Джуліані сказав колишньому офіцеру ЦРУ, що помилування президента “коштуватиме 2 мільйони доларів” , повідомляє New York Times у неділю. Газета детально розробила “спеціальну” систему в Білому домі для затвердження помилувань, заявивши, що нею керував зять Трампа Джаред Кушнер і обійшла звичайний огляд Міністерства юстиції .


Трамп готується підписати близько 100 помилувань в останній день своєї каденції
У вівторок, в останній день перед інавгурацією нового президента США Джо Байдена, чинний глава Білого дому планує підписати близько 100 помилувань.


Трамп не планує помилування Ассанжа – ЗМІ
Чинний президент США Дональд Трамп не планує помилування засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в останні дні свого президентства.


Конгрес США закрили – спрацював сигнал тривоги
Будівлю Конгресу США закрили через зовнішню загрозу безпеці та після спрацювання пожежної тривоги неподалік Капітолія.


Сайт соцмережі Parler частково відновив роботу після блокування
Альтернативна платформа соціальних мереж Parler, популярна серед американських ультраправих, повернулася онлайн після видалення з хмарного хостингу Амазоном.


У США від Apple вимагають прибрати додаток Telegram
Американська некомерційна організація Coalition for a Safer Web подала позов проти компанії Apple тому, що вона досі не прибрала Telegram зі свого магазину додатків App Store.


ФБР і Міноборони перевіряють нацгвардійців у Капітолії перед інавгурацією Байдена – ЗМІ
Федеральне бюро розслідувань (ФБР) та Міноборони перевіряють всіх відряджених до Капітолія бійців Нацгвардії на тлі побоювань щодо «інсайдерського» нападу під час інавгурації новообраного президента США Джо Байдена.


Twitter заблокував сторінку члена Конгресу США, яка поширювала теорію змови QAnon
Соцмережа Twitter у неділю тимчасово заблокувала акаунт члена Конгресу США від Республіканської партії Тейлор Грін за неодноразові порушення нових правил, які платформа запровадила після штурму Капітолію 6 січня.


ФБР перевіряє дані про плани передати РФ вкрадений ноутбук спікера Палати представників
Офіційно інформація про крадіжку не підтверджувалася, але у ФБР заявили, що дані розслідуються.


США повністю завершили процес виведення своїх військ із території Сомалі: йдеться про приблизно 700 вояків.


Видавництва США закликають не публікували мемуари Трампа
У США понад 250 письменників, літературних агентів та редакторів закликають своїх колег не публікувати будь-які мемуари президента США Дональда Трампа.


Пентагон проведе окрему перевірку нацгвардійців перед інавгурацією Байдена
Службовці Нацгвардії США, які забезпечують охорону комплексу Капітолія перед інавгурацією Байдена, пройдуть додаткову перевірку з питань внутрішньої безпеки.


США запровадять санкції щодо російського корабля, який будує “Північний потік-2” – ЗМІ
Це буде перший випадок, коли США не лише погрожують санкціями, але фактично запровадять їх проти “Північного потоку-2”.
????
Українська діаспора потребує більшої підтримки
https://www.ukrinform.ua/…/3171366-ukrainska-diaspora…
????
Британія зберігає лідерство у Європі за кількістю щеплень від коронавірусу
????
Екоактивістам вдалося призупинити роботи з добудови Nord Stream 2
Федеральне відомство з питань судноплавства і гідрографії ФРН (BSH) змушене було призупинити дію виданого ним самим минулого четверга дозволу на прокладання труб у рамках проєкту «Північний потік-2».


Музейники України та Польщі просять голову ОБСЄ допомогти визволити з полону «ДНР» їхню колегу
Український національний комітет Міжнародної ради музеїв (ІСОМ Ukraine) та Національний комітет ІСОМ Польщі (ICOM Poland) у своєму відкритому зверненні закликали чинну голову ОБСЄ Анн Лінде посприяти звільненню з полону терористів “ДНР” української мистецтвознавиці Олени Пех.


Голова ОБСЄ відвідає Донбас
Чинна голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде 19-20 січня перебуватиме в Україні з робочим візитом.


Новий глава партії Меркель – не фаворит німців на пост канцлера
Армін Лашет, новий лідер німецької партії “Християнсько-демократичний союз”, відстає від глави уряду Баварії Маркуса Зьодера у контексті симпатій німців щодо того, кого б вони хотіли бачити канцлером після Ангели Меркель.


Шведська компанія хоче випробувати в Україні препарат для лікування COVID-19
Шведська біотехнологічна компанія Cyxone подала заявку на проведення в Україні другої фази клінічних випробувань препарату для лікування ревматоїдного артриту «Рабексімод» (Rabeximod), який використовують під час лікування COVID-19.
???
???
Росія не має права втручатися у суверенні рішення демократичних країн, зокрема, України та Грузії, щодо приєднання до НАТО.
Про це під час віртуальної дискусії в рамках Паризької школи міжнародних справ заявив Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Саме так генеральний секретар НАТО відповів на запитання модератора, чи не провокує розширення Альянсу агресію Росії проти сусідніх країн.
Аудіозапис виступу Столтенберга розміщено на сайті НАТО.
«Це питання у різних версіях я чув багато разів, коли розширення НАТО намагалися представити як своєрідну агресивну дію проти РФ, щоб виправдати використання Росією сили проти інших країн – ви згадали про Донбас (Україна) і про Грузію. Щоб відповісти на це питання, маємо розпочати з основ. Всі країни Європи підписали Гельсінський заключний акт і багато інших документів, які чітко визначають, що всі країни мають суверенне право обирати власний шлях, як і те, в яких організаціях з безпеки такі країни хотіли б брати участь, а в яких – ні. Це очевидно», – зазначив Столтенберг.


Річні програми Україна – НАТО фактично відповідають формату ПДЧ – Жовква
Річні національні програми Україна – НАТО, які наша країна виконує, фактично відповідають формату Плану дій щодо членства в Альянсі.


Вихід Росії з Договору про відкрите небо знищує європейську архітектуру безпеки – МЗС
Рішення Російської Федерації про вихід з Договору з відкритого неба спрямоване на знищення європейської архітектури безпеки та руйнацію міжнародних режимів контролю над озброєнням.


В Україні сприятимуть підтримці ветеранського підприємництва на державному рівні
Міністерство у справах ветеранів спільно з Фондом «Повернись живим» сприятимуть підтримці ветеранського підприємництва на державному рівні.
???
В Ощадбанку відсьогодні можна підключитись до газопостачання від Нафтогазу
З 18 січня відділення Ощадбанку розпочинають приймання заявок та документів від побутових споживачів на підключення газопостачання від ГК «Нафтогаз України».


Газ для побутових споживачів коштуватиме 6,99 гривні – Прем’єр
Кабінет Міністрів ухвалить рішення, відповідно до якого ціна на газ для побутових споживачів становитиме 6,99 грн/куб. м, тобто знизиться на 30%.
???⚙️
Ціна на газ не зміниться для тих, хто має вигідні річні контракти – Кабмін
Ті громадяни, які підписали річні контракти на постачання газу, платитимуть за газ за тією ціною, яка зафіксована у їх контракті.


Ціна на газ та “вакцина” від безвідповідальності
Після запуску ринку газу більшість споживачів залишилися клієнтами облгаззбутів, які пропонують на 30-40% вищий тариф. Як захистити ринок та зменшити ціну газу?
Важливо. Рекомендую
https://www.epravda.com.ua/columns/2021/01/18/670073/


Анбандлінг необхідний для перетворення Укрзалізниці на прибуткову компанію – голова правління
Розділення Укрзалізниці на чотири функціональні бізнес-вертикалі має відбутися в рамках Угоди про асоціацію з ЄС та є необхідним кроком на шляху перетворення компанії на прибутковий бізнес.


!!!
Суд відкрив провадження у справі про оскарження створення Морської адміністрації
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо оскарження створення Державної служби морського та річкового транспорту України (Морської адміністрації) та призначив підготовче засідання на 18 лютого 2021 року.


ЗА ПІДТРИМКИ КОМПАНІЇ “НОВА ПОШТА ГЛОБАЛ”
Українські книжки купують навіть у Марокко та Полінезії: як працює міжнародна доставка Yakaboo
У вересні інтернет-магазин Yakaboo запустив міжнародну доставку. Книжки можна замовити у понад 200 країнах і територіях світу. Доставляє їх “Нова пошта глобал” – прямо до дверей. У ЄС замовлення доїжджає за шість-вісім днів, у США – за 10-15.
Файного дня всім ??

Залишити відповідь