Тетяна Геращенко

28 лютого 2021 року

Щасливого ранку, друзі.
Дякую Захисникам України на сторожі миру. Ви кращі.
Неділя. Що важливого?
????
Еміне Джапарова: російська окупація Криму принесла виклики не тільки Україні, а й Європі. Відео
Про те, що російська окупація Криму принесла виклики не тільки Україні, а й Європі раніше, в інтервю голосу америки, заявляла і Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова


Усі, хто перебрався у Крим під час окупації, після визволення мають поїхати — Чубаров
Після повернення Криму під контроль України люди, які оселилися там у період окупації, будуть змушені залишити півострів.


Червоний Хрест допомагає перевозити маломобільних людей через лінію розмежування
Фахівці Міжнародного Комітету Червоного Хреста здійснюють заходи з транспортування маломобільних осіб через гуманітарні коридори на лінії розмежування для проведення операцій чи возз’єднання з сім’ями.


Акції на підтримку Стерненка пройшли в Україні та за кордоном
Акції на підтримку Сергія Стерненка сьогодні, 27 лютого, пройшли у різних містах України і за кордоном.


Борщ потрапив до рейтингу найсмачніших супів у світі від СNN
Українська національна страва – борщ – опинилася у списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання СNN.
????
Маркарова розповіла, чим Україна може бути цінна для США як партнер
Україна як стратегічний партнер США може відігравати значну роль у зміцненні безпеки Чорноморського регіону, поділитися досвідом у сфері протидії кіберзагрозам і надати американським компаніям серйозні можливості для розвитку бізнесу.


Маркарова назвала сфери, у яких Україна може запропонувати бізнесу США цікаві перспективи
Україна може запропонувати американському бізнесу цікаві перспективи у разі інвестування в IT-сферу, високі технології в галузях хайтек, агротек, медицині, а також військово-оборонному секторі.


Маркарова розповіла про деталі дорожньої карти відносин із США
Розроблена українською стороною комплексна дорожня карта відносин із США містить набір конкретних пропозицій з чіткими темами і функціоналом, а також форматами та часовими рамками.


У США чітко розуміють, де Україна має рухатися сама, а де потребує допомоги – Маркарова
Глибока обізнаність нової адміністрації США і президента країни Джо Байдена в українських реаліях дає нашому стратегічному партнеру чітке розуміння викликів, з якими стикається Україна.


Маркарова каже, що зустріла з боку Єльченка підтримку і розуміння
Новопризначений посол України в США Оксана Маркарова розповіла, що комунікувала із своїм попередником на дипломатичній посаді Володимиром Єльченком і зустріла з його боку підтримку і розуміння.


Маркарова готова допомагати у співпраці з МВФ, однак це не основне завдання посла
Новопризначений посол України в США Оксана Маркарова готова допомагати українській стороні у співпраці з МВФ, однак робота з цією міжнародною фінансової інституцією не є основним завданням українського посла у Вашингтоні.


Розвідка США заявила, що за вбивством Хашоггі стоїть саудівський крон-принц Мухаммед
Байден заявив, що ознайомився з доповіддю розвідки США про вбивство Хашоггі


Байден вирішив не карати принца Салмана за вбивство Хашоггі – CNN
Чинний президент США Джо Байден вирішив не застосовувати покарання проти наслідного принца Мухаммеда бін Салмана, якого розвідка США назвала безпосередньо відповідальним за організацію вбивства Джамаля Хашоггі.


Штати ввели санкції проти Саудівської Аравії за вбивство журналіста Хашоггі
Міністерство фінансів США у п’ятницю оголосило про введення санкцій проти колишнього керівника розвідки Саудівської Аравії, а також силової структури цієї країни через причетність до резонансного вбивства Джамаля Хашоггі.


Палата представників США ухвалила пакет допомоги на 1,9 трильйона доларів
Схвалений Палатою представників Конгресу США пакет допомоги на 1,9 трильйона доларів ще мають увалити у Сенаті.
????
Канада завжди підтримуватиме Україну – міністр оборони
Канада цінить дружні відносини з Україною та завжди підтримуватиме український народ.


Канада підтримує створення Кримської платформи – глава МЗС
Канада закликає Росію поважати міжнародне право й припинити незаконну окупацію Криму.
Про це в Оттаві заявив міністр закордонних справ Канади Марк Гарно з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим і Севастополя, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада повторює однозначне засудження російського незаконного вторгнення й спроби анексії Криму. Ми залишаємося відданими підтримці суверенітету й територіальної цілісності України. Ми солідарні із народом України, який продовжує невтомно боротися за свої основоположні права й свободи”, – наголосив Гарно.
????
????
Лідер популістів Фінляндії більше не наполягає на виході з ЄС і єврозони
Глава популістської партії “Істинні фіни” Юссі Галла-аго більше не наполягає на виході з Євросоюзу і “в принципі” не проти блоку.
Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Euractiv.
Коли в 2017 році Галла-аго балотувався на пост лідера партії, він заявив, що буде активно домагатися виходу Фінляндії з ЄС, також відомого як “Fixit”, а також з єдиної валюти.
Загалом існування його партії засновано на критиці Євросоюзу.


Найбільша група Європарламенту змінює правила, щоб вигнати партію Орбана
“Фідес” була відсторонена від членства в ЄНП з березня 2019 року, але її депутати Європарламенту залишаються частиною групи ЄНП в Європейському парламенті, попри спроби деяких членів-центристів їх вигнати.


У Північній Македонії екскерівника контррозвідки засудили за прослуховування тисяч громадян
Колишнього директора Управління безпеки та контррозвідки Північної Македонії Сашу Міялкова засуджено до 12 років в’язниці за незаконне прослуховування тисяч громадян у так званій справі “Мішень Фортеця”.


Глава дипломатії ЄС: режим Путіна використовує дезінформацію для виживання
Він знову згадав про свій візит до Москви і сказав, що його агресивні дії Кремля показали, “що вони бачать демократичні цінності як екзистенціальну загрозу”.


«Замість вакцинувати росіян Путін продає вакцину» – Ландсбергіс
Литва вважає вакцину «Спутнік V» «дивним інструментом» в руках президента Росії Володимира Путіна. Про в інтерв’ю Радіо Свобода заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.


Литва закликала РФ звільнити політв’язнів та припинити мілітаризацію Криму
Литва засуджує військову агресію РФ проти України, що почалася сім років назад, і здійснену спробу окупації Криму.


Глава МЗС Литви про «Північний потік-2»: Ми фактично фінансуємо тирана
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс назвав продовження будівництва російського газопроводу “Північний потік-2” до Європи в обхід України “фактичним фінансуванням тирана”, як він назвав президента Росії Володимира Путіна.


Посол Польщі в Туреччині про агресію РФ: Наші країни можуть бути наступними
Агресія Росії у 2014 році була спрямована не лише проти України, війна триває й об’єктами агресії можуть стати інші країни.


Євродепутат: Nord Stream 2 – геополітичний інструмент Кремля для ослаблення ЄС
«Північний потік – 2» не є економічним проєктом, він є частиною зусиль Кремля із роз’єднання та ослаблення Європейського Союзу.
Євродепутат назвав ризики продовження проєкту Nord Stream 2 для України і ЄС
Російський проєкт газопроводу «Nord Stream 2», який наразі підтримується урядом Німеччини, не має економічної доцільності та несе величезні ризики як для України і Європи, так і для самої Німеччини.
Таке переконання сьогодні під час віртуальної дискусії під назвою «Чи є Nord Stream 2 проєктом ЄС і Німеччини? Дисонанс європейських голосів», яка відбулася під егідою Атлантичної Ради, висловив депутат Європейського парламенту Андрюс Кубілюс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перш за все, цей проєкт несе з собою багато геополітичної небезпеки для України, починаючи від втрати фінансових надходжень, які є значними для все ще доволі вразливої української економіки. По-друге, ми маємо мати на увазі те, про що говорять військові експерти. Якщо після запуску Nord Stream 2 газова інфраструктура України не буде необхідною Росії для транспортування газу до Європи, вона може діяти проти України навіть агресивніше, ніж це відбувалося у 2014 році, під час окупації територій на сході України», – сказав політик.

Він зауважив, що цей проєкт, який підтримується урядом Німеччини, так чи інакше впливає на політику самої Німеччини, зокрема, стосовно Росії. Німеччина не може бути достатньо критичною стосовно російської поведінки, навіть коли це є необхідним – у відповідь на те, що Росія робить за кордонами та у себе вдома, з Навальним або власним населенням, яке вимагає більшої поваги до себе й свободи.

«Це саме та причина, з якої Путін реально зважає, що з Nord Stream 2 він може примусити уряд Німеччини замовкнути у деяких дуже важливих питаннях. Тому що ви не можете бути водночас дуже критичними стосовно політики режиму Путіна, і водночас захищати цей проєкт. А це вже має реальний вплив на всю політику ЄС стосовно Росії, оскільки Німеччина є дуже важливою країною», – наголосив Кубілюс.


Українська сторона СЦКК направила ноти до місії ОБСЄ через поранення 11 військових
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) направила ноти до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) через поранення 11 військовослужбовців Збройних сил України.
???
Європейський Союз і НАТО поділяють однакові цінності, постають перед спільними викликами та мають спільні стратегічні інтереси, одним з яких є забезпечення стабільності та безпеки у найближчому сусідстві Євросоюзу.
Про це сьогодні перед початком другого дня роботи Європейської Ради, зустріч якої продовжується в п’ятницю у режимі телеконференції, заявили президент Європейської ради Шарль Мішель та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Ми маємо низку спільних пріоритетів, які обговоримо цього ранку. Перше – ми хочемо мати більше стабільності та передбачуваності у нашому найближчому сусідстві. Нам треба обговорити інструменти, які ми готові використати для досягнення цієї мети. Другий пункт – ми постаємо перед новими загрозами – кібернетичними, гібридними та дезінформацією, і нам потрібно адаптуватися до них та зміцнити нашу стійкість. Третій пункт – це зміцнення промислової та технологічної бази, можливість взаємодії між цифровими, космічними та оборонними галузями», – сказав Мішель.

Він наголосив на тому, що НАТО відіграє ключову роль у взаємопоєднанні між Північною Америкою і Європою, і нова Адміністрація Президента США Байдена пропонує унікальну можливість для поновлення та зміцнення трансатлантичного союзу.

Президент Європейської ради також зауважив, що потужне партнерство вимагає сильних партнерів, тому сильніший Європейський Союз означатиме сильніше НАТО.


Уряд Словаччини у своїй затвердженій стратегії зовнішньої політики у 2021 році планує співпрацювати з Україною та підтримувати її вступ до Північноатлантичного альянсу.

Документ оприлюднений на сайті уряду Словаччини.

— Стабільна, демократична та успішна Україна залишається стратегічним інтересом Словацької Республіки. Словаччина після візиту Президента Володимира Зеленського у вересні 2020 року продовжить поглиблювати політичний діалог і практичне співробітництво з Україною, допомагаючи їй у процесі реформ і перетворень на всіх рівнях державного управління, — йдеться в документі.
???
Докази щодо порушень в ПриватБанку до націоналізації зайняли 22 коробки – Рожкова
В результаті проведення міжнародною компанією Kroll аудиту ПриватБанку, правоохоронцям було передано 22 коробки матеріалів з доказами стосовно шахрайських дій колишнього керівництва банку


Fitch назвало терміни відновлення економіки України
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує зростання реального ВВП України в 2021 році на 4,1%. Економіка майже відновиться після спаду на 4,2% у 2020 році.


Fitch підтвердив рейтинг України на рівні “В” зі стабільним прогнозом
???⚙️
Венедіктова прокоментувала можливість підозри та екстрадиції Коломойського
Повідомлення про підозру та екстрадиція олігарха Ігоря Коломойського можлива у тому разі, якщо буде зібрано достатньо підстав та доказів.


Група народних депутатів зареєструвала законопроєкт, в якому пропонується запровадити адміністративну відповідальність за образу правоохоронців при виконанні ними службових обов’язків, а також посилити відповідальність за дрібне хуліганство.
Всі люди рівні, але хтось рівніший.


???
Українські боксери завоювали 6 медалей на міжнародному турнірі в Болгарії
У Хижняка – золото.


Російські дипломати поверталися з КНДР дрезиною
Вісім співробітників російського посольства в КНДР і члени їх сімей перетнули північнокорейсько-російський кордон несамохідною дрезиною.

Файного дня всім ??

Залишити відповідь