Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни.Четвер. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.Четвер. Що важливого?
????
⚜️UA:Ukrainian Radio – English service взяло інтерв’ю у Denis Poltavets, директора програмного розвитку Аспен Інституту Київ. Під час інтерв’ю спілкувалися на такі теми:
▪️Історія Аспен-ідеї у світі та в Україні, місія Аспен Інституту Київ.
▪️Особливості програми “Відповідальне лідерство” та принципи відбору учасників.
▪️Програма “Добре врядування”, її роль у сприянні децентралізації та взаємодіїї національних та місцевих лідерів.
▪️Підсумки онлайн-конференції “Місцевий бізнес в умовах коронакризи: можливості та підтримка”.
Ознайомитися з інтерв’ю ви можете за посиланням: https://bit.ly/30Pkn9Q
Детальніше про зміст розмови можна дізнатися на нашому сайті: https://bit.ly/3h4IpU1
⚜️У Кремлі підтвердили підготовку “нормандської” зустрічі на рівні помічників лідерів країнУ Кремлі підтвердили можливість зустрічі країн “нормандської четвірки” на рівні помічників лідерів у кінці серпня.
⚜️У СОТ заявили про рекордне падіння світової торгівлі
????
⚜️Сенат США: Путін особисто керував зломом пошти демократів на виборах
⚜️Демократична партія США офіційно висунула Байдена кандидатом у президентиДемократична партія США офіційно висунула Джо Байдена своїм кандидатом на виборах президента 2020 року.
Рішення ухвалили на з’їзді Демократичної партії, що почався 17 серпня і відбувався в онлайн-режимі через обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу.
Байден до цього два рази подавав свою кандидатуру, але досі жодного разу не був номінований на посаду.
Раніше Байден повідомив, що віцепрезиденткою, яка змагатиметься разом із ним проти чинного президента, республіканця Дональда Трампа і його висуванця на віцепрезидента, чинного на цій посаді Майка Пенса, стане Камала Гарріс, сенаторка-демократка від штату Каліфорнія афроамерикансько-південноазійського походження.
⚜️Байден підтримав Тихановську і проведення нових виборів у Білорусі
????
⚜️Проект “Партнерство для розвитку міст” проміс / pleddg
На Вінниччині громадська організація сприяє соціалізації та працевлаштуванню молоді з інвалідністю.
Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» за підтримки Проекту #ПРОМІС облаштувала інклюзивне тепличне господарство в селі Дорожне. Тут молоді люди у супроводі своїх близьких вирощують городину, прянощі та квіти.
Ініціатори залюбки діляться своїм досвідом з колегами з інших міст та проводять тематичні тренінги, майстер-класи, семінари. Команда також розробила відеоуроки з формування навичок роботи в теплицях.
Більше про унікальний досвід – в історії успіху #МістаТаЗміни: https://bit.ly/3gcK9t3
Embassy of Canada in Ukraine
⚜️Канада та Україна налаштовані модернізувати Угоду про вільну торгівлю
Посол України та міністр міжнародної торгівлі Канади обговорили оновлення Угоди про вільну торгівлю.Про це за підсумками розмови із послом України в Канаді Андрієм Шевченком написала на своїй сторінці у мережі Твіттер міністр міжнародної торгівлі Канади Мері Інг, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Дуже дякую Андрію Шевченку, послу України в Канаді, за нашу віртуальну зустріч. Ми поговорили про відданість модернізації Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною та погодилися, що інклюзивна та заснована на правилах торгівля буде ключовою для економічного відновлення наших народів”, – зазначила Інг.
????
⚜️Кораблі НАТО супроводили 9 військових cуден РФ в морі біля БританіїБританський королівський флот і союзники по НАТО супроводили 9 бойових кораблів ВМФ Росії під час підвищеної активності в водах поблизу Великої Британії.
⚜️Україна і Британія проведуть військові навчання в Чорному моріБританія очолить багатонаціональну морську навчальну ініціативу для ВМС України для покращення їх здатності протистояти загрозам у Чорному морі.
⚜️СБУ заявляє, що спільно з Британією заблокувала діяльність міжнародної хакерської групи
????
⚜️European Union in Ukraine
У серпневому дайджесті читайте про те, як:
☑️ для подолання наслідків пандемії COVID-19 в Україні ЄС надав засоби індивідуального захисту для Нацполіції, а також обладнання і реагенти для 27 лабораторій. Крім того, ЄС виділив 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги
☑️ для сильнішого суспільства в Україні ЄС підтримав фестиваль архітектури для дітей, а ще розробку мобільного павільйону, що пожвавить культурне життя у містах України. Також ЄС надає гранти на культурні й освітні міжнародні проєкти
☑️ для сильнішої економіки в Україні ЄС розширює надання вигідних кредитів і допомагає виробничим компаніям адаптуватися до умов поточної кризи
☑️ для сильнішого врядування в Україні ЄС допомагає протидіяти дезінформації, знизити рівень незадекларованої праці, а також покращити екологічний стан Чорного моря і Дніпра
☑️ для відновлення сходу України ЄС компенсував частину кредитів для малих і середніх підприємств, а також надав гранти на розвиток міста Кремінна на Луганщині
Читайте дайджест: https://bit.ly/2Q16bV9
#ПрямуємоРазом #ДолаємоCOVID19
⚜️European Union in Ukraine
70 текстильних і швейних підприємств Західної України за підтримки ініціативи ЄС #EU4Business створили три потужних кластери: Подільський кластер виробників жіночих суконь, Подільський весільний кластер та Західноукраїнський кластер індустрії моди. Гнучкість і правильні управлінські рішення дозволили їм під час пандемії переорієнтуватися на пошив захисних масок і спеціальних костюмів для лікарів. Таким чином підприємства зберегли робочі місця, а ще – виготовили 1 мільйон масок і 12 тисяч костюмів. Більше тут: https://bit.ly/3j4zt1F
⚜️Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ поширює новину про COVID-19.
До уваги мешканців тимчасово окупованих територій!
https://cutt.ly/Qfr9Oxo
При в’їзді на підконтрольну Україні територію як з Криму, так і з Донбасу необхідно зробити тест на COVID-19 (бажаємо вам отримати негативний результат) або пройти 2-тижневу самоізоляцію.
У будь-якому з випадків доведеться користуватися додатком «Дій вдома». Приймальня УГСПЛ м. Суми розробила практичні поради з користування додатком.Радимо вам з ними ознайомитися!
#ПерехіднеПравосуддя #TransitionalJustice #переселенці #ЗбройнийКонфлікт #USAID_Ukraine #ПраваЛюдини #Права_людини_в_дії #CrimeaIsUkraine #КримЦеУкраїна
⚜️Міністерство цифрової трансформації України
? Віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен, щоб обговорити ключові проєкти та напрями роботи Мінцифри.
До 2024 року Мінцифри повинно досягти чотирьох ключових цілей:
✅забезпечити громадян та бізнес онлайн-доступом до 100% публічних послуг
✅ 95% населених пунктів, їхні соціальні об’єкти та транспортну інфраструктуру покрити високошвидкісним інтернетом
✅залучити до програми розвитку цифрових навичок 6 млн українців
✅ наростити частку ІТ-бізнесу у ВВП країни до 10%.
Анка Фельдгузен відзначила, що європейська спільнота позитивно оцінює досягнення України в сфері електронного урядування та цифрової трансформації??
Деталі ? https://bit.ly/3gbHXBZ
???
⚜️В Україні відновили утилізацію непридатних боєприпасів в рамках проєкту НАТО В Україні відновилася утилізація непридатних зброї і боєприпасів в рамках проєкту трастового фонду НАТО, яка була зупинена через пандемію коронавірусу.
⚜️11-14 серпня 2020 р. ЛІТПОЛУКРБРИГ ?????? прийняв участь у Фінальній конференції міжнародних вправ Rapid Trident 2020, яка була організована практично через епідеміологічну ситуацію Covid-19#RT2020 компліментує Програму Інструкції Joint Multinational Training Group-Ukraine (ПОІ) та розвиток Центру бойових тренувань (СТС), м. Яворів.#RT20 – провідний провідний і США, багатонаціональний вправа, що складається з бригади (BDE) рівня CPX / CAX та BDE рівня FTX за участю операцій у складному середовищі з вирішальними діями / стабільністю та безпекою. #LITPOLUKRBRIG підтримує цю вправу, виконуючи роль штабу Міжнародна дивізія. Підтримуючи навчання українських підрозділів Літполукрбриг розвиває власні командні та контрольні можливості.#LITPOLUKRBRIG #UnitedForPeace #STRONGERTOGETHER
⚜️Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
?????????? ВМС ЗС України в форматі відеоконференції провели обговорення актуальних питань із партнерами #НАТО в сфері військового співробітництва в рамках роботи морського підкомітету Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з учасниками від Збройних Сил Великобританії, США, Канади та Данії, а також представниками Підкомітету ВМС ЗС України. / The Ukrainian Navy discussed topical issues with #NATO partners in the field of military cooperation in the framework of the Naval Subcommittee of the Multinational Joint Coordinating Committee with participants from the Armed Forces of HM Armed Forces Royal Navy, U.S. Navy, Royal Canadian Navy and the Royal Danish Navy Forsvaret #Søværnet, as well as representatives of the Ukrainian Navy Subcommittee.
Під час зустрічі було обговорено подальше поглиблення взаємодії та план заходів з курсової та фахової підготовки особового складу ВМС ЗС України, напрями надання інструкторсько-методологічної допомоги групами інструкторів збройних сил іноземних держав.
Окрему увагу було приділено питанням матеріально-технічного забезпечення поставлених цілей. Слід зазначити, що подібні програми та тренувальні місії працюють за підтримки західних держав-партнерів від початку #збройна_агресія_російської_федерації на території України. Метою роботи підкомітету, окрім технічної допомоги, є навчання особового складу Збройних Сил України за різними напрямами підготовки згідно високих стандартів Північноатлантичного Альянсу.
Перемовини відбулися в рамках запланованих заходів міжнародного співробітництва Міністерство оборони України та Збройних Сил України.
Служба зв’язків з громадськістюКомандування Військово-Морських СилЗбройних Сил України
British Embassy Kyiv Embassy of Canada in Ukraine Embassy of Denmark in Ukraine U.S. Embassy Kyiv Ukraine NATO in Ukraine#ВМС #ua_navy #public_affairs_office
???
⚜️Майже місяць тому завершилася одна із знакових реформ у фінансовому секторі країни – “спліт”. Національний банк перейняв на себе функції регулятора небанківського ринку.
30 червня страховики, кредитні спілки, фінансові компанії та ломбарди “засинали” з одним регулятором – Нацкомфінпослуг, а 1 липня “прокинулися” з іншим – Національним банком.
Хоча впродовж останнього року ми зустрічалися з “небанками” частіше, ніж з банками, багато питань для нас залишаються відкритими.
Яким насправді є сектор небанківських установ? Скільки є реально працюючих компаній? Як зробити перехідний етап до нового регулятора безболісним і які якісні зміни запропонувати? Як зробити так, щоб взаємодія з цим ринком не стала рухом у темряві, де все доведеться робити навпомацки?
Відповісти на частину цих питань мала фінансова звітність за перше півріччя 2020 року. На початку серпня ми отримали інформацію від 1 642 небанківських установ або 92% ринку (без урахування АР Крим і території проведення ООС).
Це наше перше спільне з ринком домашнє завдання, з яким, я вважаю, ми впоралися. Ми нагадали всім, хто не встиг подати звітність, що це серйозне порушення з відповідними наслідками.
Показники звітів проаналізуємо, потім почнемо зустрічатися з кожним сегментом. Де потрібно – пояснимо, а де потрібно – врахуємо обставини.
https://www.epravda.com.ua/columns/2020/08/18/664145/?fbclid=IwAR3fXhlZ97FQEhoEOqpYI0TQd8vtkbnU24ov8IM6sX3yMcSVT611uF66YdI
⚜️BofA про ВВП України: Очікуване у 2021 році зростання на 6,5% спричинить виплати за ВВП-варантамиBank of America підтвердив прогноз по просіданню реального ВВП України на 6,8% у 2020 році та його зростання на 6,5% у 2021-му, що спричинить виплати за ВВП-варантами в травні 2023 року.
⚜️Інституційна реформа ДПС враховує рекомендації експертів МВФДержавна податкова служба співпрацює з технічною місією Міжнародного валютного фонду на чолі з Енріко Аавом над упровадженням проєкту єдиної юридичної особи.
??⚙️
⚜️Україна вийшла з чотирьох авіаційних угод СНД
⚜️На території Запорізької області інвестори з Норвегії та Австрії планують побудувати обчислювальний дата-центр, який стане одним з найбільших в Європі, а також потужності з електролізного виробництва водню.19 серпня представники ТОВ “Н2” підписали меморандуми з НАЕК “Енергоатом” та ПрАТ “Укргідроенерго”, передає кореспондент Укрінформу. Меморандуми про співпрацю були підписані в рамках презентації Стратегії розвитку регіону до 2027 року.
⚜️Міністерство охорони здоров’я очікує, що навчання у школах почнеться 1 вересня. Про це на брифінгу 17 серпня заявив глава МОЗ Максим Степанов.
«МОЗ стоїть на тому, щоб наші діти з 1 вересня пішли в школу. Звичайно, якщо цьому буде дозволяти епідситуація», – зазначив міністр.
За його словами, міністерство розробило спеціальні рекомендації для відновлення навчання з 1 вересня. Зокрема там враховані маршрути учнів та графік допуску до навчальних закладів.
Степанов додав, що за виконанням рекомендацій мають стежити керівники закладів освіти.
⛔️Більшість офіційних звалищ у населених пунктах вичерпали потужностіБільшість звалищ у населених пунктах вичерпали свої потужності.
⚜️Фонд енергоефективності
Так, з 4 серпня Програма «Енергодім» діє з ?оновленнями!
Зміни передбачають значні спрощення процедур взаємодії ОСББ та Фонду, а головне — з’явилася можливість отримувати компенсацію витрат за послуги з супроводу проектів енергомодернізації будинків.
?‍♀Щоб розібратися в головних відмінностях попередньої та актуальної редакції Програми Фонду енергоефективності, ми рекомендуємо вам ознайомитися з порівняльною таблицею змін ? https://bit.ly/3fTDnYR
Таблиця має декілька колонок:
✔відповідні умови в Програмі за редакцією від 16 квітня 2020 року✔нові, видозмінені пункти Програми за редакцією від 30 липня 2020 року✔коментарі, роз’яснення щодо внесених змін
⚜️Міністерство цифрової трансформації України
Сфера містобудування є однією з найбільш корупційних в Україні. Обсяг хабарів, за різними оцінками, у цій сфері становив 3-4 млрд грн на рік.
Як Мінцифри вдалося почати повну цифрову трансформацію будівельної галузі розповідає перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб в інтерв’ю для Interfax-Україна.
Детально дізнаєтеся про:?Ліквідацію старого реєстру дозвільних документів ДАБІ?Перші етапи запуску електронної системи у сфері будівництва – створення нового реєстру будівельної діяльності та публічного порталу? Фінансування реформи? Створення державних дата-центрів?У яких галузях Мінцифри планує проводити повну цифрову трансформацію далі?
Відповіді читайте за посиланням: https://ua.interfax.com.ua/news/interview/681949.html
⚜️Міністерство цифрової трансформації України
Завершено громадські обговорення проєкту Концепції розвитку штучного інтелекту в Україні. ?
У ньому взяли участь 27 представників наукових, громадських, ділових кіл України, а також 150 фахівців галузевого бізнес-середовища. Концепція стане відправною точкою для подальшого законодавчого та технологічного розвитку галузі. А також створить правове та інституціональне підґрунтя розвитку України як високотехнологічної інноваційної держави з широким застосуванням штучного інтелекту в усіх галузях життя українців.
З проєктом Концепції та Звітом про результати публічного громадського обговорення можна ознайомитись за посиланням ? https://bit.ly/3h6Slwn
Нагадаємо, на початку 2020 року Мінцифри створило експертний комітет з питань розвитку сфери штучного інтелекту. До складу комітету входять представники бізнесу, українських і закордонних ІТ-компаній, сфери охорони здоров’я та медицини тощо.
⛔️У Білорусі співробітників державного ТБ замінюють працівниками RT – ЗМІБілоруське бюро “Радіо Свобода” повідомило, що на державній телекомпанії Білорусі працівників, які підтримали протести, замінюють співробітниками російського пропагандистського каналу RT.
⛔️Росія може влаштувати блекаути у країнах Балтії – The EconomistРосія має можливість викликати масові перебої енергопостачання в балтійських країнах, які готуються стати частиною єдиної європейської електромережі.
✅ЄС вирішив не визнавати результатів виборів президента Білорусі
ЄС має запропонувати Білорусі альтернативу її економічним зв’язкам з РФ – прем’єр Польщі”Білорусь дуже сильно залежить в економічному плані від Росії … Я маю на увазі розробку певних механізмів, завдяки яким ця залежність стане менше”, – сказав Моравецький.
ЄС виділить 53 млн євро білоруському суспільству, зменшить допомогу державіЄвросоюз вирішив перерозподілити кошти, спрямовані Білорусі, для допомоги суспільству, а не офіційному Мінську.
ЄС не визнає результати виборів президента Білорусі – президент ЄврорадиЄвропейський союз не визнає результатів виборів президента Білорусі, які відбулися 9 серпня.
Саміт ЄС домовився про санкції щодо БілорусіЄвропейський Союз запровадить санкції проти осіб, причетних до насильства та репресій і фальсифікації виборів у Білорусі.
У Кремлі не бачать потреби надавати військову допомогу БілорусіУ Кремлі заявили, що не бачать потреби надавати військову допомогу Білорусі в рамках ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку).
Глава Бундестагу: режиму в Білорусі прийшов кінецьДля глави німецького Бундестагу Вольфганга Шойбле є очевидним, що режиму Лукашенка в Білорусі прийшов кінець.
✅Швеція заморожує допомогу державним суб’єктам у Білорусі
✅Норвегія висилає російського дипломата через шпигунський скандалМЗС Норвегії вирішило вислати з країни російського дипломата, який проводив зустрічі з затриманим раніше шпигуном.
Файного дня всім ??

Тетяна Геращенко

Залишити відповідь