Тетяна Геращенко

Доброго ранку, друзі. Субота. Що цікавого?

Доброго ранку, друзі.
Субота. Що цікавого?

??Кредитне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило рейтинг України з B- до B, прогноз, як і раніше, стабільний.

??Курт Волкер подав у відставку – CNN

??Курт Волкер подав у відставку – CNN

Міністр оборони США Марк Еспер підтвердив, що його відомство надасть Конгресу “будь-яку інформацію”, що стосується призупинення американської військової допомоги Україні.

Керівники одразу трьох комітетів Палати представників надіслали держсекретарю США Майклу Помпео повістку про обов’язкове надання документів, зокрема, щодо звернень Дональда Трампа й Руді Джуліані до українського уряду, які глава Держдепу мав надати ще раніше.

????⛔️Глави зовнішньополітичних відомств США і Росії, Майкл Помпео і Сергій Лавров планують провести двосторонню зустріч у п’ятницю в кулуарах 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

????⛔️Голова МЗС Угорщини: діалог з новими лідерами України простіший. Діалог з новим українським керівництвом простіший, ніж з попереднім, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в Нью-Йорку в четвер після зустрічі з очільником української дипломатії Вадимом Пристайком. Це була перша зустріч двох міністрів. “Обидві сторони зацікавлені у добросусідських відносинах, щоб повернути обидві країни туди, де вони були кілька років тому”, – заявив Сійярто. Він зазначив, що Пристайко виявив відкритість, зазначивши, що готовий обговорити будь-які питання у двосторонніх відносинах і давши зрозуміти, що він гнучкий у врегулюванні цих питань.

?????⛔️Компенсація Коломойському за Приватбанк буде дуже яскравим червоним світлом для інвесторів — глава Dragon Capital Фіала. Найбільшим ризиком в Україні інвестори вважають вплив олігарха Ігоря Коломойського на президента і парламент. На його думку, вплив Коломойського — «це на сьогоднішній момент найбільший потенційний чорний лебідь або найбільший ризик, який інвестори бачать». Він підкреслив, що Коломойський не зацікавлений, щоб Україна співпрацювала з МВФ, Світовим банком, Штатами і Євросоюзом, оскільки вважає, що вони змусили Україну націоналізувати Приватбанк або підтримали країну в цьому питанні. На його думку, Коломойський спробує домогтися якогось компромісу по Приватбанку.
«Я так зрозумів, що прем’єр-міністр на [форумі] YES це не просто так озвучив. Це я і від інших джерел чув, що там десь переговори йдуть і що пан Коломойський зацікавлений до кінця року або найближчим часом досягти якогось рішення і що в периметр цієї угоди може входити як Приватбанк, так і Укрнафта. Подивимося. Якщо буде якийсь платіж з боку держави пану Коломойському у випадку з Приватбанком — це, мені здається, буде таке дуже яскраве червоне світло для інвесторів і для міжнародних фінансових організацій», — сказав він.
Фіала додав, що на Заході можуть задуматися, «чи має сенс з Україною зближуватися і санкції проти Росії продовжувати, якщо в Україні правлять олігархи і гроші, які Захід сюди інвестує на пільгових умовах, потім доходять до кишень олігархів».

???⛔️Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк написав заяву про звільнення з посади.

????Президент Литви Гітанас Науседа в своєму виступі на 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН гостро розкритикував Росію через її агресію проти України та Грузії.
“Росія, постійний член Ради Безпеки ООН, підживлюється слабкою реакцією міжнародної спільноти на агресію проти Грузії у 2008 році, намагається ще більше дестабілізувати сусідні країни. Жахливі військові дії Росії проти України тривають вже п’ять років”, – заявив Науседа.
Президент наголосив, що його країна рішуче засуджує порушення міжнародного права, і продовжить підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією.

?????Проект USAID “Трансформація фінансового сектора” передав Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) України програмний комплекс VIZOR Software вартістю $ 0,52 млн, який буде використовуватися підприємствами для надання фінансової звітності в стандарті XBRL, а фінансовими регуляторами – для більш ефективного нагляду за ринками, повідомляє НКЦПФР у четвер.

??Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України опублікувало проект закону, який дозволить запустити ринок землі в Україні.

????Міністерство фінансів та Національний банк України повідомляють про намір проводити аукціони облігацій внутрішніх державних позик через електронну систему аукціонів Bloomberg’s Auction. Про це відомства повідомили 27 вересня.
«Співпраця з Bloomberg – це наступний етап у впровадженні найкращих практик у розвитку українського ринку державних облігацій. Підвищення прозорості та обізнаності інвесторів повинно мати позитивний вплив на розширення бази інвесторів та збільшення частки державного боргу у національній валюті», – цитують у повідомленнях урядового уповноваженого з питань управління державним боргом Юрія Буцу.
За словами заступника голови НБУ Олега Чурія, у 2019 році спостерігається зростання попиту іноземних інвесторів на гривневі активи.

????Місія Міжнародного валютного фонду розпочала обговорення нової трирічної програми підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування.
Про це Укрінформу повідомили в українському представництві МВФ за результатами візиту місії Фонду в Україну.

Наступний етап переговорів щодо програми фінансування між Україною та Міжнародним валютним фондом відбудеться за два тижні у Вашингтоні під час Щорічних зборів країн-членів МВФ.

????Делегація Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на чолі із заступником Міністра – Торговим представником України Тарасом Качкою взяла участь у черговому засіданні співавторів Спільної заяви членів Світової організації торгівлі (СОТ) з питань електронної комерції, що проходило впродовж 24 – 27 вересня у місті Женева.
Під час робочого візиту Торговий представник України Тарас Качка провів зустрічі з важливими торговельними партнерами України, зокрема, з представниками країн США, ЄС, Китаю, Великої Британії, а також керівництвом Секретаріату СОТ та разом з членами делегації долучився до підготовки тексту майбутньої Угоди СОТ з питань електронної комерції.

???✈️У Повітряних Силах завершується розроблення нормативно-правової бази щодо адаптації мережі військових аеродромів до стандартів Альянсу. Як повідомили АрміяInform в інженерно-аеродромній службі тилу логістики Командування виду, її фахівці вже напрацювали низку змін до Правил визначення придатності до експлуатації аеродромів і злітно-посадкових майданчиків державіації України.

??⚙️Мінекономіки виставить для приватизації 800 держпідприємств, – директор “ProZorro. Продажі”

??⚙️В цьому році доходи від малої приватизації зросли в 5 разів, – Олексій Соболєв

??⚜️Український ілюстратор Олег Петренко-Заневський розробив шрифт, який полегшує читання тексту для людей з дислексією — труднощами сприйняття і розпізнавання друкованих знаків.

??⚜️В Україні видали інтерактивну книгу «Який Такий» про інклюзію та толерантність для дітей і дорослих з озвученими текстами, тестовими завданнями, пазлом і яскравими малюнками-поясненнями.
Автори називають видання “готовим уроком”, який можна провести в школі

????⚜️Україна надала Польщі дозвіл на проведення пошуково-ексгумаційних робіт. Україна надала Польщі формальну згоду на відновлення пошуково-ексгумаційних робіт на території нашої країни.Голова Інституту національної пам’яті Польщі Ярослав Шарек заявив, що заява української влади про скасування мораторію на пошуки польських жертв часів Другої світової війни відкриває шлях до перелому у польсько-українському історичному діалозі.

????⚖️?Інспекція МВС Словаччини затримала колишнього керівника розвідувального підрозділу фінансової поліції Павола Воробйова. За повідомленнями, він незаконно перевіряв декількох журналістів, зокрема вбитого Яна Куцяка та кількох прокурорів по офіційних базах даних. Колишній військовий Мирослав Марчек, підозрюваний у вбивстві Куцяка та Кушнірової, заявив, що замовником убивства був російськомовний невідомий чоловік.

???? Конгрес США погодив продаж Польщі 32 винищувачів-бомбардувальників п’ятого покоління F-35.

????⚖️Німецький журнал Der Spiegel та міжнародна журналістська організація Bellingcat опублікували те, що вони називають новими доказами причетності державних органів Росії до вбивства у Берліні етнічного чеченця з Грузії Зелімхана Хангошвілі.
Німецька поліція схопила підозрюваного вбивцю 23 серпня одразу після того, як він переодягнувся і викинув у річку Шпрее пістолет.
Підозрюваний визнав, що він громадянин Росії, і його у в’язниці відвідують працівники російського посольства.

????Кандидатуру єврокомісара від Угорщини заблокували через зв’язки з Росію – ЗМІ
Комітет був особливо стурбований “його зв’язками з Росією, особливо з урахуванням його ролі міністра юстиції у видачі підозрюваних до Росії росіян, які згодом нібито були звільнені, незважаючи на попереднє прохання США про видачу”.

????⛔️Угорсько-російський комітет з міжрегіонального співробітництва почав роботу. 26 вересня в Будапешті відбулося перше засідання угорсько-російського комітету з питань міжрегіонального співробітництва.

??У Росії після DW планують обмежити у правах Медузу, BBC і Радіо Свобода

?Героям честь і слава!
Дякую захисникам за мир.??
Родинам дочекатись живих та здорових воїнів.?
❤️?Звільнення полоненим.
Дякую справжнім та сильним союзникам за невтомну підтримку.?
?Міцного здоров’я та наснаги пораненим.
Перемоги всім нам.✌️

Залишити відповідь