Украина Реформы

Сьогодні на Кабміні затвердили нові вимоги до держслужбовців категорії «А»

Офіс реформ Кабінету Міністрів України

#РеформаДержавногоУправління #НоваДержавнаСлужба

?Сьогодні на Кабміні затвердили нові вимоги до держслужбовців категорії «А»!

Із нововведень – володіння однією з офіційних мов Ради Європи та більш високі вимоги до компетентностей:
☑️ Управління змінами – вміння формувати плани, управляти та оцінювати ефективність змін.
☑️Прийняття ефективних рішень – здатність приймати своєчасні та виважені рішення, аналізувати альтернативи, пропонувати рішення та оцінювати їх ризики.
☑️Лідерство – вміння мотивувати команду та сприяти її розвитку, правильно делегувати та управляти результатами, формувати нову та ефективну культуру державної служби.
☑️Комунікація та взаємодія – здатність визначати стейкхолдерів та вибудовувати ефективні відносини з ними, вміння ефективно взаємодіяти та забезпечувати ефективну і послідовну комунікацію.
☑️Досягнення результатів – здатність формувати цілі, долати перешкоди та фокусувати зусилля на досягненні чітких результатів.
☑️Стресостійкість – здатність до конструктивного зворотного зв’язку та критики, вміння управляти емоціями та самоконтроль.
☑️Управління ефективністю та розвиток людських ресурсів – вміння управляти проектами та людськими ресурсами, організовувати роботу та контролювати її виконання, мотивувати співробітників.
☑️Робота з інформацією – здатність працювати з базами даних законодавства та аналітичною інформацією, запроваджувати та використовувати електронне урядування.

Уже цього року для оцінки компетентностей державних службовців буде запущений новий центр оцінювання НАДС, що також посилить ефективність роботи державних службовців.

#НоваДержавнаСлужба має бути професійною та працювати на результат. За словами Міністра Кабінету Міністрів, голови Офісу реформ КМУ Oleksandr Saenko, тільки так зможемо досягти критично важливих для України змін та впровадити реформи. Наша мета – побудувати ефективне державне управління, що працює в інтересах громадян та бізнесу, орієнтується на їх потреби, відповідає на виклики та забезпечує розвиток держави.

Реформа державного управління

Разом з Tetyana Kovtun Anton Yashchenko Ivan Khilobok Lesia Ogryzko Кирило Клименко (Cyril Klymenko) Наталия Ковальчук Maryna Krasnopolska

Залишити відповідь