Украина и ЕС Украина Реформы

Чеський холдинг інвестував 23 мільйони доларів в великий машинобудівний завод у Черкасах

Ukraine Now

Чеський холдинг інвестував 23 мільйони доларів в великий машинобудівний завод у Черкасах, який буде виготовляти холодильникі і духовки для Євросоюзу та України. Відкриття заводу в березні

✅ 37 мільйонів доларів сумарних інвестицій
✅ 200 000 духовок на рік
✅ 300 000 холодильників на рік
✅ 25 000 конвекторів на рік
✅ локалізація в Україні 70%
✅1200 робочих місць
✅ продукція буде йти в Евросоюз та на внутрійшній ринок

Холдинг Saturn Home Аppliances (Чехія) інвестував $23 млн у виробництво побутової техніки в Черкасах
Про це під час прес-конференції повідомив президент компанії Олександр Громико, передають Українські новини.

“У нас є завод у Каневі, там випускаються пральні машинки, електрочайники, в березні запускаємо м’ясорубки, тепловентилятори, сушки для фруктів – тобто, це дрібна техніка. Також ми придбали великий машинобудівний завод в Черкасах. Там вже все готово, йде налаштування обладнання, тестування. Наприкінці березня у нас буде урочистий запуск”, – сказав він, додавши, що відкриття заводу має намір відвідати Президент Петро Порошенко.

За словами президента компанії, на новому заводі виготовлятимуть духовки і холодильники, які поки що імпортуються з Китаю і Туреччини. Виробництво холодильників планується налагодити влітку поточного року.

Як уточнив агентству “Інтерфакс-Україна” керівник PR-відділу КТД Group Валерій Сорока, крім духовок і холодильників, на площах нового заводу планується восени поточного року почати виробництво конвекційних обігрівачів.

За його словами, виробництво духовок на 200 розраховане тис. од. в рік, холодильників – 300 тис. в рік, конвекторів – 25 тис. од. в рік, при цьому в цілому планується працевлаштувати 1 тис. – 1,2 тис. працівників (в тому числі 500 осіб – на заводі холодильників).
“На 70% холодильники будуть проводитися на нашому заводі, для цього є обладнання для штампування металу, лиття пластмасових деталей Решта 30% -. Це іноземні комплектуючі, які в Україні не виробляються, хоча ми зацікавлені в українських постачальників для здешевлення продукції та підтримки українського виробництва “, – відзначив В. Сорока

Сьогодні компанія вже поставляє українську побутову техніку під брендом Saturn в вісім країн ЕС:

?? В Австрію
?? В Німечиину
?? В Словаччину
?? В Чехію
?? В Польщу
?? В Угорщину
?? В Румунію
?? В Болгарію

Компанія має представництва також в ОАЕ, поставляє в країни Африки.

Раніше найбільшим виробником холодильників був завод “Норд” в Донецьку, який змушений був припинити свою роботу через неможливість вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.

Залишити відповідь