Тетяна Геращенко

Доброго ранку, співвітчизники. Неділя. Що нового?

Доброго ранку, співвітчизники. 
Неділя. Що нового?

????⚖️?У гучному позові до суду минулого місяця у штаті Делавер адвокати провідного українського банку звинуватили двох його засновників, які володіли ним до 2016 року, у відмиванні сотень мільйонів доларів через шахрайські корпоративні кредити для купівлі активів у США та незаконному збагаченні і самих себе і своїх помічників.
Ці «зухвалі шахрайські схеми», які у 104-сторінковому документі об’єднали під назвою «Схеми Optima», були досить вдалими і, між іншим, допомогли олігархам та їхнім співучасникам стати найбільшими власниками нерухомості у місті Клівленд (штат Огайо).
Зібравши кошти 20,000,000 українських громадян, які відкрили свої рахунки у «ПриватБанку», олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов роздали корпоративні кредити підставним компаніям, які вони ж контролювали. Вони використали «ПриватБанк», як «свою власну скарбничку», вказано в позові.

????✅Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) має намір підтримувати освітні проекти в Харкові, а Харківський регіон розглядають як один з найбільш перспективних з точки зору розвитку підприємництва в сфері IT і людського капіталу. Загальний обсяг коштів, доступних в якості грантової підтримки, становить 43 млн.UAH.

???✅Рамкова угода між Україною і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO) буде розширена новими напрямами до нового стратегічного документа на 2020-2022 роки. Про це йшлося під час робочої зустрічі посадовців Міністерства аграрної політики та продовольства України із керівниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

?????За вступ України до ЄС готові проголосувати 68,1% українців, до НАТО – 51,1%

?????Голова НБУ Смолій зустрівся з головним економістом ЄБРР Гурієвим. Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважає необхідним збереження незалежності Національного банку, адже як доводить досвід інших країн, це є запорукою здорової економічної політики. Про це представники банку заявили під час зустрічі голови НБУ Якова Смолія з головним економістом ЄБРР Сергієм Гурієвим, повідомляється на сторінці НБУ

??????Угорщина відмовилась від критики закону про освіту у проєкті заяви саміту Україна-ЄС

???⚖️Нацбанк України оскаржив заборону Баришевського суду на роботу Катерини Рожкової

????‍??‍??Під Верховною Радою України пройшла акція «Закон – медичному канабісу! #МаршСвободи 2019». Активісти вимагали ухвалення законопроекту 10313 про використання конопель у медичній сфері. За планом, парламент має розглянути законопроект 11 липня.

????Суд у британському Лондоні ухвалить рішення за запитом США щодо екстрадиції засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа у лютому 2020 року, повідомив у постанові від 14 червня Вестмінстерський мировий суд у Лондоні.

?????Війська спеціального призначення розробили нову концепцію протидії силам противника по всьому світу. Про це пише британська газета The Guardian. За даними видання, у спецназу Об’єднаного королівства зміняться пріоритети в роботі – протидія ісламським екстремістам була визнана менш важливою, аніж боротьба з Росією, Іраном і Китаєм.

?????Прес-секретар Міністерства оборони США Ерік Пегон в інтерв’ю американському арабомовному телеканалу «Аль-Хурра» нагадав, що у Стратегії національної оборони США Китай і Росія названі «стратегічними конкурентами» Сполучених Штатів.За оцінкою Пегона, «Москва отримує вигоду з хаосу, наживається на тому, що дестабілізує світовий порядок».

??⚽️?Юнацька збірна України перемогла у фіналі чемпіонату світу з футболу серед гравців віком до 20 років.

Дякую, що завітали ?. 
Дякую Воїнам України за гідність та мужність??. 
Свободу та одужання полоненим❤️?. 
Міцного здоров’я пораненим? та нових досягнень. 
?Світлого розуму громадянам на виборах до Верховної Ради України. Ми не те, що ми є тут і зараз. Ми ті, ким прагнемо стати.
Чудового дня 😉

Залишити відповідь