Украина НАТО

До Національного університету оборони України імені Івана Черняховського завітали представники навчально-тренувальної місії «#ORBITAL» на чолі із командиром операції «ORBITAL» в Україні полковником Майком Уэймутом.

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

???? До Національного університету оборони України імені Івана Черняховського завітали представники навчально-тренувальної місії «#ORBITAL» на чолі із командиром операції «ORBITAL» в Україні полковником Майком Уэймутом.

Іноземні гості зустрілися із заступником начальника університету з навчальної роботи генерал-майором Сергієм Салкуцаном. Він ознайомив представників операції із системою підготовки військових кадрів для Збройних Сил України та інших силових структур та перспективами розвитку та удосконалення системи військової освіти.

В ході зустрічі сторони обговорили напрямки майбутнього співробітництва навчально-тренувальної місії з університетом.

Довідка. Навчально-тренувальна місія або операція «Орбітал» (Operation Orbital) проводиться з 2015 року в рамках співпраці між оборонними відомствами України та Великої Британії. Через навчально-тренувальну програму «Орбітал» пройшло близько 10 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України. Зараз в Україні знаходяться близько 100 інструкторів Великої Британії. Інструктори з британської армії, більшість з яких має значний досвід участі в бойових операціях в Іраку і Афганістані, навчають військовослужбовців ЗС України діям в обороні відповідно до сучасних вимог стандартів НАТО.

За підсумками візиту в Україну міністра оборони Великої Британії Гевіна Вільямсона (Gavin Alexander Williamson), за інформацією прес-служби британського Уряду, Велика Британія продовжить навчально-тренувальну місію Orbital до 2020 року.

British Embassy Kyiv NATO in Ukraine

Залишити відповідь