Тетяна Геращенко

Доброго ранку, краяни. П’ятниця. Що важливого?

Доброго ранку, краяни.
П’ятниця. Що важливого?

????
⚜️Адвокати оскаржать в ЄСПЛ та ООН вирок у справі “Хізб ут-Тахрір”
Про це в коментарі Крим.Реалії розповіла адвокат Ліля Гемеджі.
“Сторона захисту виклала свої аргументи, чому вона вважає вирок Північно-Кавказького військового окружного суду Ростова-на-Дону незаконним. Всім нашим підзахисним була знижена міра покарання на півроку, що сторона захисту не розцінює як значне досягнення. Після отримання вироку на руки, адвокати будуть подавати скаргу в Європейський суд з прав людини”, – розповіла Гемеджі.
⚜️SoftServe потрапив до фіналу конкурсу Глобального Договору ООН в Україні в номінації «Економічний розвиток»
Пресслужба Львівської міської Ради
19 грудня в Києві відбулось нагородження компаній в рамках Partnership for Sustainability Award 2019 — міжнародного конкурсу проєктів, спрямованих на досягнення 17-ої цілі ООН: Партнерство заради сталого розвитку.
Львівська міська рада
????
⚜️США розробляють тактику інформаційної війни проти Росії, яка може бути використана для протидії можливому втручанню Москви у вибори 2020 року, повідомляє The Washington Post.
За даними джерел видання, Кіберкомандування США (CyberCom) готує стратегію, яка буде спрямована проти вищих російських чиновників, керівників служб безпеки і, можливо, деяких олігархів.
⚜️Посольство США засудило запуск російських поїздів до Криму
⚜️Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає атестацію прокурорів ГПУ однією з найбільш важливих і комплексних реформ, спрямованих на підвищення довіри до цього органу.
Про це дипломат заявив на брифінгу, присвяченому завершенню атестації прокурорів Генеральної прокуратури України та початку роботи Офісу генпрокурора, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Це одна з найважливіших і найбільш комплексних реформ. Переатестація прокурорів Генеральної прокуратури України – лише перший крок до переатестації прокурорів усіх прокуратур України, спрямований на підвищення довіри до цього органу і посилення впевненості у верховенстві права в Україні”, – сказав Тейлор.
⚜️Міністерство оборони України уклало контракти на постачання другої партії американських протитанкових ракетних комплексів Javelin, повідомив заступник міністра оборони Анатолій Петренко.
????
⚜️У Торонто відбувся різдвяний концерт колядок
⚜️ На найвищій вежі Канади заспівали український “Щедрик”
????
⚜️64% українців підтримують вступ до ЄС, 51% – до НАТО
⚜️У вівторок, 24 грудня, Україна екстрадувала до Іспанії “злодія в законі” на прізвисько “Батир Бухарський”, який є громадянином Російської Федерації.
“Батир Бухарський”, 48-річний громадянин РФ та уродженець Узбекистану, з 2017 року перебував у міжнародному розшуку за скоєні в Іспанії злочини.
Там його звинуватили в організації схеми з відмивання грошей спільно з іншими учасниками ОЗГ. Зловмисники легалізовували здобуті злочинним шляхом кошти, купуючи нерухомість. За це “злодію в законі” в Іспанії загрожує позбавлення волі строком на 17 років.
У квітні 2019 року “Батир Бухарський” незаконно прибув до України. Правоохоронці з’ясували, де він перебуває, одразу його затримали і проінформували європейських колег. З метою екстрадиції в Іспанію його помістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.
У 1998 році у Москві “Батир Бухарський” був коронований “злодієм у законі” “Дідом Хасаном”. Він був довіреною особою ще одного “злодія в законі” на прізвисько “Япончик”.
???
⚜️Росія запропонувала НАТО почати переговори про зниження рівня військових навчань, аж до їх непроведення «в районах стикання» країн Альянсу і Російської Федерації. Як повідомляють російські ЗМІ, про це розповів заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко.
⚜️
???
⚜️У Міжнародному валютному фонді чекають на відкриття ринку землі в Україні та гарантій того, що банки, які раніше були визнані неплатоспроможними і знаходяться в процесі ліквідації, не повернуться на ринок.
Про це в інтерв’ю порталу Мінфін розповіла перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.
“Фонд хоче, щоб у нас запрацював ринок землі. Для України це ресурс, який здатний підняти економіку. МВФ не важливо, хто отримає право купувати землю, лише резиденти України або іноземці теж. Головне, щоб з’явилася можливість інвестувати і інвестиції були захищені”, – сказала Рожкова.
Вона також зауважила, що стосовно фінансової сфери, то в МВФ очікують на прийняття законопроєкту №2571 про неповернення банків на ринок, які раніше були визнані неплатоспроможними і знаходяться в процесі ліквідації.
⚜️Національний банк розпочинає примусове стягнення з ексвласника банку “Фінанси та Кредит” Костянтина Жеваго 1,5 млрд грн за рішенням суду
⚜️НБУ вперше виграв суд щодо визначення пов’язаних із ПриватБанком компаній перед його націоналізацією
??⚙️
⚜️В інтерв’ю НВ Бізнес керівник Украероруху розповів про причини падіння і можливості зростання кількості польотів над Україною, суди з МАУ і Росією, розвиток аеропортів
В середині жовтня Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) отримало нового керівника. В.о. директора став Андрій Ярмак, який з 2007 року з невеликими перервами працює в авіації. З жовтня 2013 року до березня 2016-го він очолював відділ авіаційного транспорту Міністерства інфраструктури України.
⚜️Інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень визначено пріоритетними напрямами. Вони будуть безоплатними для українців. Національна служба здоров’я України оплатить лікарням ці послуги за підвищеним тарифом. У Програмі медичних гарантій на це виділено близько 1 мільярда гривень.
⚜️Держлісагентство: Уже в 14 областях можна перевірити законність заготівлі деревини он-лайн
⚜️Міністерство цифрової трансформації України (Мінцифри) оприлюднило на державному веб-порталі відкритих даних Єдиний реєстр дозвільних документів у сфері будівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України.
⛔️Прокурор у справі про теракт біля Палацу спорту у Харкові підтвердив, що обвинувачених готують на обмін
⛔️Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив сподівання на прогрес у врегулюванні ситуації на сході Україні при президентові Володимиру Зеленському. Про це Лавров заявив в інтерв’ю російській державній агенції ТАСС.
«На жаль, конфлікт на сході України триває. На лінії зіткнення, як і раніше, стріляють. Блокаду регіону не знімають. Разом з тим, сподівання на досягнення прогресу у врегулюванні залишаються. Зеленський називає якнайшвидше припинення війни на південному сході країни одним з найважливіших пріоритетів свого президентства. За п’ять місяців він зумів зробити те, що його попередник роками вперто відмовлявся виконувати», – сказав Лавров.
Він додав, що завдяки процесу розведення сил у трьох районах на Донбасі і «письмовій фіксації тексту «формули Штайнмаєра» стало можливим проведення в Парижі 9 грудня саміту у «нормандському форматі».
⛔️Глава Молдови Ігор Додон дав згоду приїхати на 9 травня до Москви, щоб взяти участь у відзначенні 75-річчя перемоги над нацизмом у Європі.
✅Патруль ВМС Британії “провів” російський корабель через Ла-Манш
Файного дня всім ??

Залишити відповідь