Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни. Неділя. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.
Неділя. Що важливого?

????

⚜️Україна та Росія оприлюднили принципово різні підсумки нормандської зустрічі радників
Представники України та Росії розійшлися у своїх висновках щодо результатів переговорів зустріч радників у нормандському форматі, яка у п’ятницю відбулася в Берліні.

⚜️Лауреатом премії імені Василя Стуса 2020 року став режисер Ахтем Сеітаблаєв

????

⚜️Податкові декларації Трампа: адвокати президента США звернулись до Апеляційного суду
Подано позов, щоб не допустити надання слідству податкових декларацій президента США

Президент США Дональд Трамп подав позов до Апеляційного суду, вимагаючи заборонити виконувати рішення суду нижчої інстанції, який зобов’язав його надати слідству податкові декларації за останні вісім років. Рішення суду пов’язане з розслідуванням діяльності бізнес-структур президента.

Як відзначає видання The New York Times, захист Трампа розкритикував рішення федерального судді США, який відкинув аргументи адвокатів Трампа, що запит прокуратури Нью-Йорка про податкові декларації президента США за 8 років є надто широким та політично мотивованим.

⚜️

????

⚜️У Канаді вперше з середини березня не зафіксовано жодної смерті від коронавірусу
Вперше з 15 березня агентство громадської охорони здоров’я Канади повідомило про нульову кількість летальних випадків унаслідок пандемії хвороби COVID-19 протягом останніх 24 годин.

⚜️

????

⚜️European Union in Ukraine

? Запрошуємо на продовження циклу зустрічей про успішні регіональні проєкти, реалізовані за підтримки Європейського Союзу? Цього разу поговоримо про ініціативи Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Серед презентованих кейсів:

✅ Зелені ресурси. Ефективне управління відходами в Україні, спікер: Дмитро Хоришко.
✅ Адвокація на захист прав безхатченків України, спікерка: Олена Гула.
✅ Чисте повітря для України, спікерка: Олеся Крамаренко.
✅ Освітній хаб «Халабуда», спікер: Дмитро Чичера.

Учасники(ці) поділяться досвідом, розкажуть про грантову підтримку ЄС і дадуть відповіді на запитання глядачів. Участь безкоштовна, деталі за посиланням: https://www.facebook.com/events/625052484864611/

⚜️Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ще трохи авіаційної краси із льотно-методичного збору авіації Повітряних Сил ЗС України на Миколаївщині.

Прес-офіцер 299 бригада тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова Alex Garkusha порадував гарними фото.

? Під час ЛМЗ та на його фінішному етапі бойова авіація Повітряних Сил ?? разом із літаками ?? західних партнерів ?? візьме участь у стратегічному командно-штабному навчанні – «Об’єднані зусилля – 2020», завдаючи ударів з повітря по умовному супротивнику.

Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces

????

⚜️Кандидат на пост лідера німецьких консерваторів пропонує зупинити Nord Stream 2
Спікер фракції ХДС/ХСС у Бундестазі, кандидат на посаду голови Християнсько-демократичного союзу Норберт Реттген пропонує з огляду на отруєння Олексія Навального переглянути політику щодо Росії і запровадити жорсткі санкції, зокрема зупинити проєкт «Північний потік 2».

⚜️Данія привітала дискусії в Німеччині про майбутнє “Північного потоку-2”
Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен привітала те, що Берлін поставив під сумнів доцільність продовження будівництва “Північного потоку-2”.

???

⚜️У навчаннях “Об’єднані зусилля 2020” візьмуть участь близько 12 тисяч військових
У другій половині вересня на всіх військових полігонах України, а також в акваторіях Чорного та Азовського морів відбудуться стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля 2020».

⚜️

???

⚜️Фонд енергоефективності

?Сьогодні Фонд енергоефективності підписав Меморандуми про співпрацю з містами Слов’янськ та Мирноград Донецької області.

✔Фонд, Cлов’янська міська рада Вадим Лях та Виконавчий комітет Мирноградської міської ради @Олександр Брикалов домовилися разом підтримувати та розвивати ініціативи, що стимулюють енергомодернізацію багатоповерхівок у регіоні.

«Ми переконані, що фінансова підтримка ОСББ зі сторони Фонду та міських рад буде сприяти кращим темпам оновлення багатоповерхових будинків в регіоні, і в країні загалом» — коментує Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності.

Подробиці ? https://bit.ly/2Zq03KT

⚜️

??⚙️

⚜️На Донеччині цьогоріч відновили понад 950 будинків, пошкоджених окупантами
З початку року в Донецькій області на лінії розмежування відновлено вже понад 950 будинків, які були пошкоджені окупантами внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

⚜️Україна отримала офіційний статус учасниці «Партнерства Біарріц»

У межах партнерства Україна як повноправна учасниця бере на себе зобов’язання у п’яти сферах. Це розвиток безбар’єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення; навчання дітей принципів рівності жінок і чоловіків; запобігання насильству; зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків; створення більших можливостей для чоловіків піклуватися про дітей

«Партнерство Біарріц» було започатковане лідерами країн Групи семи (G7) на саміті в місті Біарріці (Франція) 25 серпня 2019 року під головуванням президента Франції Емманюеля Макрона.

Мета ініціативи – посилити відповідальність та консолідувати зусилля міжнародної спільноти щодо досягнення гендерної рівності.

⚜️ДБР відкрило справи щодо заяв про причетність України до операції з “вагнерівцями” – ЗМІ
Державне бюро розслідувань відкрило кілька кримінальних справ за заявами про зрив можливої спецоперації щодо доставки найманців російської приватної військової компанії “Вагнера” до України.

⛔️Кравчук: Провести інспектування під Шумами вимагав помічник Путіна
Провести інспектування українських позицій поблизу населеного пункту Шуми вимагав помічник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Козак під час відеоконференції, яка відбулася 9 вересня.

⛔️”Жовті жилети” повернулися з протестами на вулиці Франції
У суботу, 12 вересня, в Парижі та інших містах Франції поновилися перервані на час літніх відпусток акції протесту “жовтих жилетів”.

⛔️Протести в Білорусі: в Мінську жорстоко розігнали «Жіночий марш»

✅Санкції проти пропагандистів з РФ дадуть чіткий сигнал Кремлю – євродепутат
Включення до санкційного списку ЄС російських пропагандистів, які підтримують режим Лукашенка, могло б стати потужним застережним сигналом для Кремля.

Файного дня всім ??

Тетяна Геращенко

Залишити відповідь